A Hotel Orion című független film az író-rendező Moll Zoltán saját produkciójában, az Odesa Films közreműködésével készül. A forgatás első része múlt télen zajlott, majd 2024-ben folytatódik a film gyártása újabb jelenetek felvételével.
 
A film egy álmatlanságban szenvedő színésznőről szól, aki egy dekadens hotelben forgat, de miután elveszti a főszerepét, úgy dönt, hogy felveszi a helyi bárzongorista rég elveszett szerelmének hamis személyazonosságát, és beköltözik a szállodába.
 
A főszereplő Gál Réka Ágota, a további szerepekben Váradi Gergely, Gellért Dorottya, Szigeti Zsófia, Vajda Milán és Ács Norbert lesz látható. A film operatőre Szemerey Bence.
 
 Hotel Orion
 
Moll Zoltán első, Engedetlen című nagyjátékfilmje szintén független alkotásként érkezett a mozikba 2018-ban. A film egy egyik szerelemből a másikba eső fiú néhány napját követte végig izgalmas képeken keresztül, szenzációs zenével és filozofikus gondolatokkal. Az Engedetlenről itt írtunk.
 
A Tarentaise-völgyben, Franciaországban lévő síközpontban a 15. alkalommal rendezik meg a Les Arcs fesztivált. Idén ott lesz Ruben Östlund és Bérénice Bejo, valamint Alice Rohrwacher is, aki a Sisley-les Arcs „Femme de Cinéma" díjat veszi át.
 
A fesztivál Work in Progress elnevezésű programjában utómunka fázisában lévő európai filmekből vetítenek le egy-egy jelenetet. Az Industry Village-ben tartott vetítésen 13 projekt mutatkozhat be 7 perces részlettel a szakmai közönség (sales agentek, forgalmazók, fesztiválszervezők) előtt. Az idei szelekcióban 8 elsőfilm, 2 második film és egy olyan rendező alkotása szerepel, aki már hosszabb ideje készít filmeket. A fesztivál kurátorai rekord számú, 180 készülő európai alkotás közül választották ki a bemutatkozó tizenhármat.