A pályázónak csatolnia kell
• a lapbejegyzés másolatát,
• határon túli folyóirat esetében a lapbejegyzés hitelesített magyar fordítását (amennyiben 2005 évre nem volt az NKA-nál támogatott pályázata),
• az utolsó megjelent lapszámot,
• új lap indítása esetén egy példány próbaszámot, a tervezett lap céljainak, ütemtervének, költségvetésének és a terjesztés módjának ismertetésével, a célközönség bemutatásával.

Összevont lapszám egy megjelentetésnek számít, amennyiben terjedelmében nem éri el egy lapszám terjedelmének másfélszeresét!
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy amennyiben az igényelt támogatásnál kevesebbet hagy jóvá a kollégium, az NKA Igazgatósága a szerződést is arányosan csökkentett lapszámra köti meg.

A pályázónak pályázatában írásban kell vállalnia, hogy aláveti magát a MATESZ egyszerűsített auditálásának. Amennyiben pályázatában az auditált példányszámtól való jelentős eltérés tapasztalható, a megítélt összeget az NKA visszakövetelheti.
A kollégium az igényelt összeg 80 százalékánál kisebb és 500 000 forintnál kevesebb támogatást nem szavaz meg.

2. Elektronikus folyóiratok

A pályázathoz csatolni kell
• a folyóirat hozzáférhető web-címét és
• a honlapról készült utolsó printeket.

A kollégium az igényelt összeg 80 százalékánál kisebb és 100 000 forintnál kevesebb támogatást nem szavaz meg.

A pályázat a folyóirat-támogatásra vonatkozó betétlappal együtt érvényes!

A támogatott pályázó a támogatás összegére a megkötött szerződés birtokában 2006. évben számíthat a 2005. évi támogatás elszámolása után.

A pályázatok 2005. november 10-ig beérkezően nyújthatóak be kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának címére (H.- 1388 Budapest, Pf.: 82.). A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek. 

A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatósága ügyfélszolgálatától kérhető: tel.: 327- 4444; 327 – 4445, ügyfélfogadási idő: hétfőtől - csütörtökig 8:30 -16 óráig; pénteken 8:30 -13 óráig.