Károlynak rossz napja van. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez Károly életének legrosszabb napja. A probléma, ami megnehezíti az életét, néhány évtizeddel ezelőtt kezdődött, ezért a férfi dühös nagymonológba kezd, melyben visszatekint az idáig vezető út minden lépésére.Nagy Borús Levente Tantrum című filmje 50 perc hosszú, egysnittes alkotás, melyben Nagy Zsoltot egy teljesen új oldaláról ismerhetjük meg.

A Tantrum világpremierje a CineFest hivatalos programjában lesz, ahol az alkotás versenyen kívül szerepel. A rendhagyó premieren részt vesznek az alkotók, akik a vetítést követően válaszolnak majd a közönség kérdéseire.

Nagy Zsolt a Tantrum forgatásán

Bíró Tibor, a CineFest fesztiváligazgatója a Tantrum kapcsán: „A CineFest szervezői számára minden évben nagy öröm és a közönség kiemelt figyelme kíséri a magyar filmek premiervetítéseit. A Tantrum című filmnek világpremierje lesz a miskolci vetítés, melyre szeretettel várjuk Nagy Zsoltot, aki visszatérő vendégnek számít Miskolcon.

Nagy Borús Levente rendező-forgatókönyvíró a CineFestes meghívásról: „Elképesztően szerencsésnek érzem magam, amiért egy ilyen rendhagyó projekt lehetett az első rendezésem. Örülök, hogy a legrangosabb magyar filmfesztiválon debütálhat a Tantrum, mert a problémák, amiket a film boncolgat, hiába univerzálisak, az utóbbi hónapokban fájóan hazaivá is váltak."

A Tantrum plakátja / Nézd meg nagyobban!

Nagy Zsolt a Tantrumról: „Életem egyik legmerészebb kísérlete volt, amibe belevágtam az alkotókkal. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan fognak a nézők reagálni erre az Istenkísérletre.

A Tantrum operatőre Papp Kornél, zeneszerzője Cseterki Tamás. A fim a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. Az alkotás a cinefestes premiert követően korlátozott ideig lesz látható a kiválasztott mozikban.

címlapkép: Nagy Zsolt a Drakulics elvtárs díszbemutatóján 2019 őszén