Nagy Zsolt játssza Ambrus Attilát

Ami a film zenéjét illeti, Dobray György szakított az eddigi hagyománnyal, miszerint legyen a filmnek legalább egy olyan slágere, ami tovább él. A Boban Markovic Orchestra zenéjét kellően ironikusnak, dallamosnak, hatásosnak találta, úgyhogy megkereste őket. A zenekar menedzsere elolvasta a könyvet, majd lelkesen elvállalták a feladatot. Legutóbbi találkozásukkor Boban mester már motívumokat dúdolt a rendezőnek.

A film jelenleg előkészületi stádiumban van. A film producerei Hollósi G. Zsuzsanna és Varga Gábor, operatőre pedig Szabó Gábor lesz.  A 260 milliós összköltségvetésből az MMK 40 milliót biztosított a Viszkist gyártó Filmplus Kft-nek. A hiányzó összegről koprodukciós tárgyalások folynak kanadai és amerikai partnerekkel. A tárgyalások eredményességétől függ, hogy ősszel, télen vagy tavasszal kezdik el a filmet rögzíteni.

A forgatás lehetséges helyszínei még Kanada vagy az Egyesült Államok, Magyarország és Románia mellett. Ambrus Attila harmichatszor volt nyaralni bankrablói pályafutása során, többek közt Balin és a Seychelle-szigeteken. A filmben ezeket a helyeket fogja kiváltani, a megállapodástól függően, Las Vegas vagy a Niagara – ezek is fiktív elemek lesznek. Az előzetes gyártási terv szerint 36 napos lesz a forgatás, de a rendező elmondása szerint ennél 4-6 nappal több kellene.

„A Viszkisről szóló film nem egy tanmese lesz. Mindannyian tele vagyunk a gyerekkorból eredő vágyakkal, ambíciókkal. Az vesse ránk az első követ, aki még nem követett el valamilyen bűnt vagy stiklit és nem sikerült saját maga számára egy elfogadható mentséget, magyarázatot találnia. Van aki lebukik, van aki nem. A Viszkis lebukott. De ő legalább vállalta, amit csinált!” Ez a történet Dobray szerint egy emberről szól, aki úgy szeretett volna élni, ahogy megálmodta, ahogy elképzelte, de az messze túl nőtt a lehetőségein. „Így döntött. Rosszul... Szállóige lett a nevéből, lénye beépült a köztudatba. És az érdeklődés iránta egyre csak nő.”