2020 decemberében indult a Telex animációs infovideó sorozata, a Telexikon. Az első részben a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatása volt a téma, kitértek arra miért különleges a mostani válság, és hogy milyen hosszú távú hatásai lehetnek a járványnak az gazdasági életre. A legelső videót Fillér Máté, Somogyi Péter, Hanula Zsolt, Előd Fruzsina és Lengyel-Szabó Péter készítette.

Ezt a videót ismerte el most Award of Excellence díjjal a Hír Dizájn Társaság (Society for News Design) a Best of News Design nemzetközi versenyen. A társaság legjobb digitális dizájn versenyét 2002 óta rendezik meg, a legutóbbi körben pedig közel kétezer pályázó közül választották ki a díjazottakat.

Ahogy a Telex is írja, az Award of Excellence díjban azokat a munkákat részesítették, amelyek a zsűri szerint „túlmutatnak a puszta technikai és esztétikai kompetenciákon, és feszegetik az eredetiség és a kreativitás határait”. Az elismerésben a Telex mellett olyan szerkesztőségek részesültek még, mint a The New York Times, a The Washington Post, az Axios vagy a Reuters.

 

Forrás: Telex