A Köntörfalak rendezőjének legújabb alkotása igazából egy 8-10 perces történetekből álló szkeccsfilm, amelyben a szereplők akut neurózissal, örökös frusztrációkkal és saját démonjaikkal küzdenek.

 

 

 

 

04 Couch Surf Balsai Móni Anger Zsolt foto Sandor Katalain

Balsai Móni és Anger Zsolt a kanapén

A film stábja kiemelt figyelmet fordított a vizualitásra, a hangsúlyt azonban a forgatókönyvre és a szereplőkre helyezték. A kanapén kizárólag főszereplők szörföznek, méghozzá Hámori Gabriella, Anger Zsolt, Balsai Mónika, Kocsis Gergely, Gyabronka József, Kerekes Vica, Elek Ferenc, Kovács Lehel, Fullajtár Andrea, Nagy Zsolt, Pető Kata, Horváth Kristóf, Bartsch Kata, Törőcsik Franciska, Takátsy Péter, Döbrösi Laura, Tasnádi Bence és Fehér Balázs.

Gyabronka Józsefnek először az edző jut eszébe a filmről, mivel két év kellett neki, hogy megtanulja, mi a különbség az írott és a kiejtett kócs és a káucs között. Hámori Gabriellának volt egy vándorkanapéja, amit ajándékba kapott, de már több háztartást kiszolgált. „Költözéskor az egyik fiú, aki pakolt, megjegyezte, hogy mennyire menő, ő kanapékat gyártott régen, ez nagyon nosztalgikus darab szerinte, nem adom-e el neki. Odaadtam ajándékba, hogy folytatódjon a kör.” A kinek a kanapéján üldögélnél szívesen kérdésre Döbrösi Laura Bach-ot vágta rá. „Biztos volt (…) a dolgozószobájában egy giccses barokk kanapé, amin egész nap hallgathatnám, ahogy játszik, bár szerintem egy idő után zavarnám.”