2021. 10. 27. Filmhu

Nevezz a Blue Danube Filmfesztiválra 30% kedvezménnyel

November 10-ig várják a nevezéseket

Január 16. és 23. között rendezik meg az V. Blue Danube Filmfesztivált, melyre hét kategóriában lehet nevezni november 10-ig. A szervezők 30% kedvezménykódot is adnak.

November 10-ig lehet nevezni a január közepén, ötödször megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztiválra. A szervezők rövid, extra rövid, egész estés, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat. A fesztivál különlegessége, hogy 2022. január 16. és 23. között Ausztriában és Magyarországon egyidőben zajlik, ráadásul az esemény oldalán is megtekinthetőek lesznek a filmek.

Idén is lehet egyperces filmekkel nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality (AR) alkalmazás segítségével forint és euró bankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 70 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hét kategória legjobb alkotásait. Ezen kívül a legjobb rendező- és a zsűri különdíját is kiosztják, továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a Blue Danube Filmfreeway oldalán lehet 2021. november 10-ig, a BPW19 kóddal pedig 30% kedvezmény jár. További információk a fesztivál honlapján találhatók.

Forrás: Blue Danube Filmfesztivál
 
 
 
 

Még több magazin

magazin

A háború bennü(n)k zajlik - Alina Gorlova filmjei a Verziótékában

Semmi sem mutatja és Örökké esni fog

Borzalmas képek és riasztó videók tömegével találkozunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy mi történt az elmúlt években és hónapokban az orosz-ukrán…

tovább

magazin

MADOKE: A dokumentumfilm minden típusának megvan a létjogosultsága

A MADOKE elnökségével beszélgettünk

Szorosabbra akarják fűzni a kapcsolatot a hazai alkotók között, közben aktív párbeszédre törekednek a szakma és döntéshozók között, és utat…

tovább

Karlovy Vary 2022

Tizenkét alkotás méretteti meg magát az idén az 56. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójában. Július 1-jétől 9-ig tart a filmes seregszemle.

Ők nyerték a Karlovy Vary-i Filmfesztivált

Bocsáss meg nekem, ártatlan embereket kínoztam

Gyomorbajokról nem készült még ilyen filmes ínyencség

a teljes dosszié

A játszma

2011-ben hatalmas sikert aratott A vizsga, és most Fazakas Péter rendezésében végre megérkezett a mozikba Köbli Norbert kémthrillerének nagyszabású folytatása, amely hat évvel később veszi fel a fonalat. Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Kulka János és Scherer Péter mellé érkezik Staub Viktória is ebbe a fordulatos történetbe.

Kulka Jánoshoz fűződik A játszma legizgalmasabb talánya

A játszmával nyit a Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben

Hosszú előzetesben emeli a tétet A játszma

a teljes dosszié

Zanox

Baranyi Gábor Benő első nagyjátékfilmjében egy kísérleti gyógyszer és egy üveg pálinka kombója időutazóvá varázsolja az érettségi előtt álló főhőst. Az időcsavaros sci-fi május 26-tól látható a mozikban.

Ez a szocreál időutazás gyógyír minden bajra

Mindenki jól érezte magát, mi viszont nem bulizhattunk, csókolózni kellett

Így nőtt ki a dunaújvárosi vasműből az új magyar időutazós sci-fi

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 

Mint az ügyvéded, azt javaslom: bérelj egy szupergyors nyitott
kocsit.Kokain is fog kelleni!! Meg magno a különleges zenéhez, meg
akapulkó ingek! Húzd el a csíkot legalább 48 órára.

Félelem és reszketés Las Vegasban

Oszd meg! Az összes idézet