2021. 10. 27. Filmhu

Nevezz a Blue Danube Filmfesztiválra 30% kedvezménnyel

November 10-ig várják a nevezéseket

Január 16. és 23. között rendezik meg az V. Blue Danube Filmfesztivált, melyre hét kategóriában lehet nevezni november 10-ig. A szervezők 30% kedvezménykódot is adnak.

November 10-ig lehet nevezni a január közepén, ötödször megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztiválra. A szervezők rövid, extra rövid, egész estés, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat. A fesztivál különlegessége, hogy 2022. január 16. és 23. között Ausztriában és Magyarországon egyidőben zajlik, ráadásul az esemény oldalán is megtekinthetőek lesznek a filmek.

Idén is lehet egyperces filmekkel nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality (AR) alkalmazás segítségével forint és euró bankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 70 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hét kategória legjobb alkotásait. Ezen kívül a legjobb rendező- és a zsűri különdíját is kiosztják, továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a Blue Danube Filmfreeway oldalán lehet 2021. november 10-ig, a BPW19 kóddal pedig 30% kedvezmény jár. További információk a fesztivál honlapján találhatók.

Forrás: Blue Danube Filmfesztivál
 
 
 
 

Még több magazin

magazin

Pál András: Egy eléggé életszagú dologba tenyereltünk bele

Interjú a Nyersanyag című film színészével

A Radnóti Színház színésze, akit az utóbbi időben egyre többel láthatunk a mozivásznon is. A Nyersanyag című filmben olyan polgármestert alakít, aki…

tovább

magazin

Ethan Coen szexi száguldásba kezdett, csak éppen félig üres tankkal

Kritika a Szökevény csajok című filmről

A Coen fivérek néhány éve bejelentett szétválása szomorú hír jelentett a filmrajongók számára. Minden rosszban van persze valami jó: ha a testvérek…

tovább

Lefkovicsék gyászolnak

Breier Ádám első nagyjátékfilmje egyszerre nevetett és ríkat meg, miközben egy sokak számára ismeretlen világba kalauzol el. Ha csak egy kellemes vasárnap délutáni családi dramedy lenne, akkor is szeretnénk, de a Lefkovicsék gyászolnak ennél sokkal többet ad és fontos űrt tölt be a magyar filmek között.

Filmhu podcast #86: Breier Ádám

Három pasi és a nagy córesz – végre láthatóvá válik a 21. századi magyar zsidó sors

A gyász mindenkiből mást hoz ki – itt a Lefkovicsék előzetese

a teljes dosszié

Semmelweis

Fenegyerek, a kollégái szerint kellemetlen alak, aki nem tartja be a szabályokat, a dühkitöréseitől rettegnek a bábák, de mégis mindenki nála akar szülni — így mutatja be az anyák megmentőjét Koltai Lajos Semmelweis című filmje.

Filmhu podcast #78: Pater Sparrow

Gálffi László: Szeretek nosztalgiázni

Gyógyítani, bármi áron - Orvosok a magyar filmben

a teljes dosszié
 
hirdetés

Rendezőnők a magyar filmtörténetben

Nők, akik áttörték az üvegplafont, és rendezőkké tudtak válni a sokáig férfiak uralta magyar filmszakmában. Honnan jöttek ezek az úttörő nők? Hogyan jutottak el az első filmjükig? És hogyan folytatódott a pályájuk? Szederkényi Olga exkluzív portrésorozata a kezdetektől a rendszerváltásig új megvilágításba helyezve vizsgálja a magyar filmtörténetet.

Dr. Balázs Mária, aki öt percig gondolkodhatott, hogy lesz-e ő az első magyar filmrendezőnő

Riedl Klára, a filmrendezőnő, aki “magyar népi filmmel” futott be 1939-ben

Simonyi Lia, a filmrendezőnő, akinek a filmjeit látta Leni Riefenstahl és Berlinben fesztiváldíjat nyert

a teljes dosszié
 
hirdetés
 

- Végre tele vagyok energiával.
- Én meg mindjárt megdöglök.

Eszkimó asszony fázik

Oszd meg! Az összes idézet