2021. 10. 27. Filmhu

Nevezz a Blue Danube Filmfesztiválra 30% kedvezménnyel

November 10-ig várják a nevezéseket

Január 16. és 23. között rendezik meg az V. Blue Danube Filmfesztivált, melyre hét kategóriában lehet nevezni november 10-ig. A szervezők 30% kedvezménykódot is adnak.

November 10-ig lehet nevezni a január közepén, ötödször megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztiválra. A szervezők rövid, extra rövid, egész estés, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat. A fesztivál különlegessége, hogy 2022. január 16. és 23. között Ausztriában és Magyarországon egyidőben zajlik, ráadásul az esemény oldalán is megtekinthetőek lesznek a filmek.

Idén is lehet egyperces filmekkel nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality (AR) alkalmazás segítségével forint és euró bankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 70 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hét kategória legjobb alkotásait. Ezen kívül a legjobb rendező- és a zsűri különdíját is kiosztják, továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a Blue Danube Filmfreeway oldalán lehet 2021. november 10-ig, a BPW19 kóddal pedig 30% kedvezmény jár. További információk a fesztivál honlapján találhatók.

Forrás: Blue Danube Filmfesztivál
 
 
 
 

Még több magazin

magazin

Arra keresik a választ, hogy miért torpantak meg a tatárok Esztergomnál

Az 1242 - A nyugat kapujában forgatásán jártunk

A nagyszabású, magyar-mongol-ausztrál-angol koprodukcióban készülő tatárjárásos film alkotó nagy kaszabolások helyett azt akarják megfejteni, hogy a…

tovább

magazin

Féktelen hollywoodi orgiába visz Margot Robbie, de az orgazmus elmarad

Kritika a Babylon című filmről

Damien Chazelle, a Whiplash, a Kaliforniai Álom és Az első ember rendezőjének legfrissebb sztárparádéja a ’20-as évek mai ízlés szerint kiszínezett,…

tovább

Jövő nyár

Az érettségi előtti nyári táborban barátságok és szerelmek szövődnek, de az egyik fiatal öngyilkossága az egész osztálya életét megváltoztatja Kárpáti György Mór, a Guerilla rendezőjének új filmjében.

A felnőtté válás veszélye ott zúg a lombok között

Egy fiatal öngyilkossága az egész osztályának életét megváltoztatja

Kárpáti György Mór fiataljai a legnagyobb veszteséggel néznek szembe

a teljes dosszié

Best of 2022

2022 zárásaként szokásunkat folytatva összegyűjtöttük az év legjobb női és férfi alakításait, és sorrendbe szedtük a tíz kedvenc magyar filmünket is. llletve ismét összeültünk, hogy vendégeink segítségével áttekintsük, milyen volt a magyar film elmúlt éve.

2022 legjobb magyar filmjei

2022 legjobb férfi alakításai

2022 legjobb női alakításai

a teljes dosszié

Átjáróház

Hosszú várakozás után decemberben végre megérkezik a mozikba Madarász Isti Átjáróház című romantikus fantasy-vígjátéka, amiben egy hullaház éjjeliőre és egy halott lány esik szerelembe egymással.

Csak résnyire nyílik a képzelet kapuja a magyar romantikus fantasyben

Madarász Isti: Ez volt életem legnagyobb kreatív flowja

Hullazsákban csábít Rujder Vivien az Átjáróház új előzetesében

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 
A gyerekek a felnőttek kéjvágyának ártatlan áldozatai.

Jelenetek két házasságból

Oszd meg! Az összes idézet