2021. 10. 27. Filmhu

Nevezz a Blue Danube Filmfesztiválra 30% kedvezménnyel

November 10-ig várják a nevezéseket

Január 16. és 23. között rendezik meg az V. Blue Danube Filmfesztivált, melyre hét kategóriában lehet nevezni november 10-ig. A szervezők 30% kedvezménykódot is adnak.

November 10-ig lehet nevezni a január közepén, ötödször megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztiválra. A szervezők rövid, extra rövid, egész estés, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat. A fesztivál különlegessége, hogy 2022. január 16. és 23. között Ausztriában és Magyarországon egyidőben zajlik, ráadásul az esemény oldalán is megtekinthetőek lesznek a filmek.

Idén is lehet egyperces filmekkel nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality (AR) alkalmazás segítségével forint és euró bankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 70 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hét kategória legjobb alkotásait. Ezen kívül a legjobb rendező- és a zsűri különdíját is kiosztják, továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a Blue Danube Filmfreeway oldalán lehet 2021. november 10-ig, a BPW19 kóddal pedig 30% kedvezmény jár. További információk a fesztivál honlapján találhatók.

Forrás: Blue Danube Filmfesztivál
 
 
 
 

Még több magazin

magazin

A félelem megeszi az afgán menekült lelkét

Kritika a Menekülés című filmről

A Menekülésben nem történik olyan, amiről ne hallottunk volna már ezerszer, mégis megtépázza a lelkünket és fenyegető közelségbe hozza a folyamatos…

tovább

magazin

A világ legrosszabb embere olyan mint te vagy én, csak meg tudja állítani az időt

Kritika A világ legrosszabb embere című filmről

Joachim Trier új filmjének becsapós a címe, mert valójában nincs benne egyetlen rossz ember sem, játékos humorral és romantikával bemutatott, valódi…

tovább

Az unoka

2022 első magyar premierje Az unoka, Deák Kristóf első nagyjátékfilmje, amely egy unokázós csalás körülményeit, és a családra tett hatását mutatja be. A főszerepben Blahó Gergely, Jordán Tamás, Döbrösi Laura és Jászberényi Gábor látható.

Deák Kristófnak keményebb bosszút kellett volna állnia

Elszántan keresi a csalókat, akik átverték a nagyapját

Ha a bosszúnak nincs értelme, akkor helyette minek van?

a teljes dosszié
 
hirdetés

Best of 2021

2021 végén szokásunkat folytatva összegyűjtöttük az év legjobb női és férfi alakításait, és sorrendbe szedtük a tíz kedvenc magyar filmünket is.

2021 legjobb férfi alakításai

2021 legjobb női alakításai

2021 legjobb magyar filmjei

a teljes dosszié

Legjobb tudomásom szerint

Egy szexuálisan bántalmazott nő férje egyedül próbálja megtalálni az elkövetőt, de a nyomozás közben kételkedni kezd a felesége vallomásában. A Legjobb tudomásom szerint Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első nagyjátékfilmje, ami december 16-án kerül a mozikba.

Kinek hihet a férj, akinek szexuálisan zaklatták a feleségét?

Tallinnban mutatkozik be a Legjobb tudomásom szerint

Fődíjjal távozott Temesvárról a Legjobb tudomásom szerint

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
- Nehezen oldódik.
- Meg a nyelve?
- Nem jön ki hang a torkán.
- Akkor olvassunk a tekintetében!

Diorissimo

Oszd meg! Az összes idézet