A Veszettek két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így lépjenek fel a városukban egyre inkább elharapózó bűnözés ellen. A Goda Kriszta rendezte film a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Megafilm gyártásában készült és október 22-től látható a mozikban. A film főbb szerepeiben Vidnyánszky Attila és Klem Viktor, Fenyő Iván, Györgyi Anna, Molnár Piroska, Nyári Oszkár, Törőcsik Franciska, Bán Bálint, Béli Ádám és Fritz Attila lesz látható.

veszettek600

(fotó: Veszettek/Facebook - Kenczler Márton)

„A filmben szereplő ifjúsági szervezet fiktív, ugyanúgy, ahogy a teljes világ és a benne szereplők is. Az egy más kérdés, hogy valószínűleg bele fog találni dolgokba, és lesznek aktuális problémák, amikről ez a film szólni fog.” - mesélte a rendező, mikor kint jártunk a film forgatásán. Goda Kriszta a vele készült interjúnkban azt is elárulta, ugyan a film nem akciófilm, de vannak benne akciójelenetek. "Az autós és motoros jeleneteket kivéve nem használtunk kaszkadőröket. Minden szereplő megcsinálta a saját kaszkadőr akcióit, ami kemény munka és felelősség volt mindannyiunk részéről. De szerintem jól sikerültek." - mondta.

A film Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregénye alapján készültl, operatőre Babos Tamás. A film forgalmazója a HungariCom, producere Kálomista Gábor.