A Szalontüdő, az Expedíció, a Grimm Café és többek közt a Minimál című kisfilmek rendezője vadonatúj rövidfilmmel tért vissza múlt héten a 7. Friss Húsra. A Szerepcsere főhőse Soma (Friedenthal Zoltán), egy civil színész – mivel a hivatásos színészmesterség nem jött össze neki, ezért a színpadon kívül, mindenféle hétköznapi szituációkba hívják el őt egy-egy beugró szerepre. Ha kell, ő a rég elveszett rokon a halálos beteg ágya mellett, vagy szenvedő páciens az orvosi alkalmassági vizsgán. A férfinak a színészet mellett egy vágya van, hogy szigorú apja is elismerje a mesterségét, és a legújabb szerepének köszönhetően, ez talán valóra is válik. A Szerepzavart az idei kedvenc Friss Húsos filmjeink közé is beválogattuk.

Szirmai Márton az Inkubátor tavalyi mezőnyében támogatást kapott első nagyjátékfilmjére is, melynek címe Hol rontottam el? lesz. Az animációs nagyfilm főhőse a 20. századi történelem egyik elfelejtett, de kulcsfontosságú figurája lesz. Tavalyi podcast adásunkban a rendező a pályája kezdetéről, a Szalontüdő átütő sikereiről és készülő filmjéről is mesélt nekünk, az adás Mixcloudon és Spotify-on is meghallgatható.

Szerepzavar / 24' / 2018

Rendező, forgatókönyv: Szirmai Márton
Producer: Tóth Barnabás
Társproducer: Rajna Gábor, Szirmai Árpád, Faragó Attila, Grüll Péter, Molnár Levente
Szereplők: Friedenthal Zoltán, Mahr Ágnes, Bezerédi Zoltán, Pálos Hanna, Buzás Mihály, Hirtling István, Békés Itala, Gyabronka József, Vajdai Vilmos
Operatőr: Pálos György
Zene: Pirisi László
Hangmérnök: Kőporosy János, Kreiner Tamás
Látványtervező: Kővári Kata
Jelmez: Szakos Kriszta, Maszk: Forgács Erzsébet, Csatári Viktória
Támogató: Magyar Média Mecenatúra
Gyártó: Tadam Film