A Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottság dokumentumfilmek gyártására szavazott meg támogatást. Margit néni még 90 évesen is börtönmissziót teljesít, hogy lelki segítséget nyújthasson az elítélteknek. Balog András A látogató című dokumentumfilmjében egy eseménydús élet történetét mutatja be, mely a másokon való segítség jegyében telik. Az NFI 4,2 millió forintal támogatja a film gyártását. 

Borsody István portréfilmet forgat Prof. Dr. Kopp Máriáról. A 2012-ben elhunyt kutató, pszichiáter azok szerint az elvek szerint élt, amelyeket hirdetett_ családközpontúság, vallásosság, gondolatszabadság. A kiváló tudós több évtizedes, a magyar társadalom és a család érdekében végzett sokoldalú munkásságáról először készül dokumentumfilm, amely 9,8 millió forint támogatást kap. 

Magyarország segít címmel forog 8 részes dokumentumfilm sorozat Novák András rendezésében a válságövezetekben felmerülő szükségletekre gyors és hatékony segítséget nyújtó, nemzetközi humanitárius programokról, egy-egy ember életén keresztül bemutatva. A sorozatban a nézők megismerhetik a Hungary Helps Program tevékenységét többek között a ghánai és a kongói iskolákban. A sorozatnak megítélt gyártási támogatást 36 millió forint.

A világklasszis csellóművész, Várdai István történetén keresztül mutatja be Száraz Eszter rendező, mi mindennel jár, ha valakinek egyedülálló tehetsége és küldetése van. A Várdai – non solo cello címmel készülő portréfilm lehetőségeket és dilemmákat jár körül, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy áldás-e a tehetség? A film 23,7 millió forintos támogatásban részesül. 

Forrás: NFI
Címlapkép: Várdai István / Forrás: Kultúra.hu