Január 18-án érkezik a mozikba az Álmaid hőse, amelyben Nicolas Cage egy zseniális alakítással gúnyolja ki a társadalmunk kulturális és társadalmi stigmáit, felejthetetlenül szórakoztató módon. Az addig szürke, középosztálybeli életet élő a biológiaprofesszort, Pault egyszer csak elkezdik felismerni az emberek az utcán. Bár eddig úgy érezte, karrierje zsákutcába került, és folyamatosan frusztrálták a kollégái sikerei, most mégsem tudja igazán élvezni a népszerűséget, ugyanis népszerűségének oka, hogy egyre több ember, sokszor ismeretlenek álmaiban is megjelenik. Az imponáló helyzetből pokoli tortúra lesz, amikor Paul a rémálmok lidércévé változik, és a rajongói ellene fordulnak.

Megmondom őszintén, Nicolas Cage-ben nagyon bírom, hogy teljesen kiszámíthatatlan. Egyszerűen nem lehet tudni, hogy mit fog csinálni a következő pillanatban. És élvezetes szinkronizálni, mert ő nem unalmas” - mesélte a színész, aki már tizenhat alkalommal szinkronizálta az amerikai színészt, és akit az évek alatt még ilyen visszafogottnak nem látott, mint az Álmaid hősében, igaz itt is látszott az őrület a tekintetében.

Csankó orgánumáról talán sokaknak Patrick Duffy hangja jut eszébe és bár szerette ezt a munkát is, sajnos a bőrén érezte a Dallas hatalmas sikerének átkát is, hiszen legalább egy évtizedig érkezett hozzá olyan visszajelzés, hogy a megrendelők tartanak attól, hogy a nézők Bobby Ewingra asszociálnak a hangjáról. De nem csak a Dallas szépfiúját szinkronizálta, olyan legendás színészek magyar hangja ragadt rá, mint Alec Baldwin, John Travolta, Colin Firth és Christoph Waltz. 

 

A főiskola óta szinkronizáló színésszel az is szóba került, hogy az elmúlt évtizedek alatt miben változott a szakma. Régebben például rendszeresen tartottak úgynevezett „színész vetítést”, ahol a főszereplők egy szinkrontolmács társaságában nézhették meg az adott filmet. Ilyen ma a legnagyobb filmek esetében sincs, bár előfordul, hogy Csankó elkéri a megtekintőt, például a Király beszéde esetében, ahol már előre érezte, hogy kihívásokkal teli feladat lesz.

Nicolas Cage-et először a Las Vegas végállomásban szinkronizálta, és azóta is ez a kedvenc alakítása tőle. Nagyra tartja azokat a szerepeket, amikben van „kitörés”, és Cage-nél erre minden filmben számíthatunk.

Az Álmaid hőse január 18-tól látható a magyar mozikban, a Mozinet Nagylátószög-sorozatának korábbi részeit itt találod.

A cikk a Mozinettel együttműködésben született.