Mi történik, ha egy nő elhatározza, hogy megold egy problémát? És mi van, ha több? Lehetetlent nem ismerve, a szárnyalás pillanatain, sikereken, mélyrepülésben, kudarcokon át, megállíthatatlanul. Roma nők, akik egy egész falu sorsát veszik a kezükbe; értelmi fogyatékosok, akik felnőtt nőként akarnak élni; anyukák, akik nem nézik tétlenül a szüléssel kapcsolatos méltánytalanságokat; nagymamák, akik mások unokáinak főzik a kakaót és fiatal lányok, akik csak azt szeretnék tudni, ha karriert akarnak, akkor vajon ők feministák-e. A film egy kommunikációs képzés 10 hónapját mutatja be, amiben ezek a nők és ügyeik a főszereplők. 

Füredi Zoltán Nőügyek című dokumentumfilmjét ma este 18:00 órakor mutatják be a Premier Kultcaféban. A projektet tavaly kezdték el forgatni, 10 női érdekérvényesítő szervezet képviselőjével, 12 önkéntessel és egy filmes stábbal. A Norvég Civil Támogatási Alap és szakképzett trénerek segítségével, a szervezetek képviselői megtanulták a filmes és fotós eszközök használatát, majd elkezdték felvenni saját tevékenységüket.  Minden szervezet egy 3 perces bemutatkozó videót is készített magáról, ezeket itt lehet megtekinteni.

A projekt a "Női sokszínűség képei - filmes workshop a hatékony kommunikációért" pályázat segítségével jött létre, a Norvég Civil Támogatási alap támogatásával. A projekt célja, hogy a magyarországi női érdekérvényesítő civil szervezetek hatékonyságát és együttműködését növelje – elsősorban a kommunikáció, a többségi társadalom elérése érdekében.

Forrás: DocuArt Filmművészeti Központ

Nőügyek

Dokumentumfilm

Rendező: Füredi Zoltán

Június 2. Premier Kultcafé, 18:00