A fim egyetlen éjszaka történetét meséli el, amikor egy középkorú színész (Rajkai Zoltán) útnak indul a saját filmbemutatójára. A bemutatót és a filmszerepet karrierje régóta vágyott beteljesülésének reméli, azonban az ünneplést beárnyékolja az édesapja halála, akit pár nappal az esemény előtt veszít el. A színészt egy fiatal sofőr (Tóth Károly) szállítja el a bemutatóra, akivel az út közben beszédbe elegyedik az apjával való kapcsolatáról.

A Magyar Mozgókép Fesztiválon június 13-án 16:00-kor lesz látható a film a veszprémi Expresszó helyszínén, a fesztivál első kisjátékfilmes blokkjában. A vetítést követően közönségtalálkozóra is sorkerül. Králl Kevinnek és a film producerének, Vasas Petrának korábban is szerepelt filmje a fesztivál programjában, 2022-ben Tükörkép című animációjuk szintén lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

 

A Melange forgatókönyvét majdnem négy évvel ezelőtt kezdtek el dolgozni, valamint a film előkészítése is másfél évet vett igénybe. A Melange leginkább a Brancs – közösségi piactér közösségi finanszírozásának köszönhetően jött létre, ahol számos, a film iránt érdeklődő látogató adott bizalmat a projektnek. Az alkotás végül többek között a szlovák koprodukciós támogatással tudott megvalósulni. 

A technikai stáb nagy részét a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói tették ki. A film operatőre Tóth Zoltán, zeneszerzője Hegedűs Dániel, vágója Mucsi Richárd. Rajkai Zoltán és Tóth Károly mellett Spilák Klára és Varga Gábor játszák a fontosabb szerepeket.

Az alkotás gyártója a Filmnexus, produkciós partnerei az Editinn Stúdió, a Filmer Média, támogatói a Viwa Vitaminwater, a Nespresso, a Scitec Nutrition, a Spark, a Roombach Hotel, a Tabán Mozi és a Color Nyomda, továbbá szlovák ko-produkciós partnere a YEAH.