A Friss Hús rövidfilmes pitchfórum célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben lévő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül tíz projektet mutathatnak be az alkotók. A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely 300.000 forintos pénzjutalommal jár. A szakmai zsűrit Dombrovszky Linda, a Kockaember és a Pilátus rendezője,Orosz Anna Ida, a Primanima programigazgatója, valamint Tóth Barnabás, az Akik maradtak rendezője alkotják.  

A pitchfórumra bekerült filmtervek:

Buda Anna Flóra: Az utolsó nap

Dubinyák Réka: Senior

Hegyi Olivér: A szív kertje

Horesnyi Máté: A kisebbik rossz

Molvay Norbert: Mégsem

Nyitrai Balázs: Ecce homo

Rebák Tamás: Islands

Regős Ábel: Maja dala

Roszik Fruzsina: Tavasz

Szőke Barna: Capa

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Erős áll című filmje elkészült, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált. Készül továbbá a 2017-es nyertes, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja, K. Kovács Ákos 2018-ban díjazott Branka című filmje utómunka fázisban tart, Turai Balázs Amok című animációja pedig fejlesztés alatt áll.

A 2020-as Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválra és a hozzá kapcsolódó rövidfilmes pitchfórumra eredetileg márciusban került volna sor, ám a koronavírus-járvány okán a szervezőknek el kellett halasztaniuk az eseményt. Az új időpontot egyelőre még nem jelentették be, a filmfesztivál igazgatója, Deák Dániel a lehetséges tervekről Filmesek karantén után című sorozatunkban mesélt.

Forrás: Friss Hús / Borító: A Friss Hús 2019-es pitchfóruma