A nagysikerű szlovák rendező által készített fotósorozat bemutatását a Budapesten működő Szlovák Intézet teszi lehetővé.

Passport Control – MEDIAWAVE NEMZETKÖZI ZENEI MŰHELY

Az „ÚJ UTAK-NEW LINES” Nemzetközi Zenei Műhely keretében – a régió több országának fiatal és középgenerációs muzsikusa találkozik egymással, hogy különböző zenei műfajokban (jazz-blues-underground), de a műfajok átjárhatóságát biztosítva keressék az együttműködés lehetőségeit. Az egyes műfaji szekciókat a saját stílusukban neves muzsikusok vezetik. A workshopon napközben szekciónkénti próbák, esténként nyilvános bemutatók váltják egymást. A műhelyt a MÉDIAWAVE csapatával közösen szervezik.

A Workshopok mellett hazai és a régió országaiból érkező fiatal együttesek adnak koncertet a fesztivál minden napján, mint Ferenczi György és a Rackajam, Joe Fonda (Eastern Boundary Trio), Pavel Fajt, Yumiko Ishijima, Grencsó István, Takáts Eszter és a Gumizsuzsi.

Zsebmozi

A fesztivál felvezető programjának része a 11 férőhelyes „zsebmozi”, amit tíz nappal a rendezvény előtt állítanak fel a Széchenyi téren és a fesztivál alatt folyamatosan működtetik. Az újdonságnak számító mobil moziban Filmművészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem egyetemistáinak, a győri Mediawave Fesztiválon bemutatott és a dunaszekcsői Képköznapok alkotótáborában készült kísérleti-, rövid- és kisjátékfilmjeit vetítik. 

2009-ben 40 éves a Magyar Filmszemle

2009-ben ünnepli 40. évfordulóját a Magyar Filmszemle. A többlépcsős, többhelyszínes ünnepléssorozat első állomásának a 4. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál ad otthont, amelyre a Magyar Filmszemle szervezőivel közösen filmes szakmabelieket invitálnak, köztük azokat, akik 1965-ben is részt vettek a Pécsi Filmszemlén, hogy együtt elevenítsék fel a magyar film, és a filmszemle történetét. 

Szakmai programok

A produceri találkozó mellett egyéb szakmai programoknak, konferenciáknak is teret biztosítanak a szervezők.

További információ a http://www.moveast.hu/ oldalon.