A bhutáni-magyar-holland koprodukcióban készült alkotást korábban díjazták a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon, elnyerte a Bhutáni Filmtársaság legjobb dokumentumfilmjének járó díját, de beválogatták az IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) legjobb elsőfilmes produkciói közé is.

A sikertörténet következő állomásának tekinthető, hogy A monostor gyermekei-t a legjobb dokumentumfilmes alkotásnak választották az idén már 24. alkalommal megrendezésre került Della Lessinia Filmfesztiválon, az olasz Bosco Chiesanouva városában.

Forrás: Soldivision

A kilenc napon át zajló filmfesztivált a témaköre is egyedivé teszi, a hegyekkel kapcsolatos alkotások versenyzenek itt. Az öttagú nemzetközi zsűriben egyaránt képviseltette magát olasz, román és spanyol származású művész is, többek között Daniel Burlac, aki a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című dráma producereként vált ismertté.

A monostor gyermekei hagyományos mozis forgalmazása augusztus 23-án megkezdődött, szeptember közepétől azonban mozin kívüli helyszíneken és változatos programok – közönségtalálkozók, előadások, kóstolók és sportesemények – kíséretében is megtekinthető lesz országszerte. Az egyes vetítések és programok időpontjáról folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők a film és a forgalmazó Facebook-oldalán.

Forrás: Soldivision