Fliegauf Bence személyesen vette át a rangos díjat, amelyről nemzetközi szakmai zsűri döntött Roberto Olla, az Európa Tanács koprodukciós alapja, az Eurimages ügyvezetőjének elnökletével.

A világszerte számos rangos fesztiváldíjjal méltatott Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek forgatókönyvíró-rendezője, Fliegauf Bence legújabb alkotásának főszerepeiben Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint látható.

A Filmalap támogatásával készült Liliom ösvényben "anya és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket". A Duna holtágán és a budai hegyekben forgatott film operatőre Lovasi Zoltán volt, akivel Fliegauf együtt alkot a 2003-ban készült Rengeteg című első mozifilmje óta.   

Fliegauf Bence új filmjének világpremierje februárban volt a Berlinálén, majd a Titanic filmfesztiválon is látható volt.   A hazai mozikban május 19-től lesz műsoron.

(forrás: MTI, Filmalap)