A fesztiválra 91 nevezés érkezett, ebből 41 lett beválogatva a versenyprogramba. A legjobb film díját Beleznai Márk Kakukkfióka című rövidfilmje kapta, a legjobb rendezés és egyben a közönség díját Karácsony Péter Vasárnapi emberrablás című munkája. A "zárt terek történeteinek bemutatásáért" két filmjéért is díjat kapott Debre Zsuzsa: A hónap, amikor a növényeim többet mozogtak mint én, és az Elmúlt, azt jól van című munkáiért jutalmazták.

Debre Zsuzsa: Elmúlt, azt jól van

A legjobb dokumentumfilm díján két alkotó osztozik, a Cs. Nagy Sándor rendezésében készült Láthatatlanok, illetve Kapás Tibor Albert Szilánkok című munkája. A "kukkolás-fikció területén nyújtott kiemelkedő teljesítményért" jutalmazták Boross Martin Promenád című filmjét, a "legtökéletesebb útkeresők" pedig Nagy Ákos és Hajdú Levente lettek, munkájuk címe J'écoute Les Sons Étouffés Dans La Pluie (ami fordításban annyit jelent, hogy Hallgatom az esőben a tompa hangokat). 

A díjakat a Magyar Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Független Film és Video Szövetség ajánlotta fel, a zsűri tagjai Pálos Hanna, Szerda Zsófi, Fazekas „Pamach” Sándor, Hammer Ferenc és Igor Buharov voltak, a fesztivál fővédnöke Tolnai Ottó. A fesztivált 2022. október 6-9. között, Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban tartották. 

Forrás: Országos Függetlenfilm Fesztivál / Címlapon: Beleznai Márk: Kakukkfióka (Kövesi Zsombor)