A Dot and Line szúrta ki, hogy a PÖFF Shorts animációs versenyprogramjának zsűritagjai, Aurelia Aasa észt filmkritikus és producer, Sara Gunnarsdóttir izlandi rendező és Filip Kozlowski lengyel rendező és forgatókönyvíró az 1000 euróval járó legjobb animációs rövidfilm díját Hegyi Olivér A szív kertje című filmjének adták. Indoklásuk szerint csodálatos a humoros és őszinte megközelítés, a film vizuális elemei pedig tökéletesen rímelnek a témára. Ahogy a cím is sugallja: egyenesen a szívből [szól].

„A PÖFF Shorts Oscar-kvalifikáló fesztivál, ahol a legjobb animációs kisfilm, a legjobb élőszereplős rövidfilm, valamint a legjobb hazai rövidfilm nyertesei automatikusan kvalifikáltak lesz az Oscar-díjra. Mivel az Oscar-nevezések határideje októberben lejárt, ezért A szív kertje a 2024-es Oscarra már nem, hanem a 97. Oscarra esélyes" - írja az animációs filmekkel foglalkozó lap.

A szív kertje, amely a festőnek készülő Juhász Dániel felvételi interjújának néhány óráját követi végig, 2020-ban elnyerte a Friss Hús pitchfórumán a legjobb filmtervért járó Lovas Nándor-djíat, illetve a CEE Animációs Fórumon a legjobb filmtervnek választották.

„Ez egy olyan film volt, aminek az ötlete már sokkal korábban megvolt, és csak később tértem vissza hozzá. Fontos volt számomra, hogy olyan alkotást hozzak létre, ami a művészettel foglalkozó emberek gondolataival foglalkozik: “szarabb vagyok mindenkinél”, “jobb vagyok mindenkinél” vagy a gyáva meghunyászkodás, amikor készülök feladni egy projektet" - mesélte nekünk a filmről a rendező.

Hegyi Olivér nemcsak a írta és rendezte a filmet, a zenéjét is ő szerezte. A film dramaturgja Domonyi Rita, vágója Czakó Judit, a hangon Lukács Péter Benjámin és Fegyverneky Sándor dolgozott. A szív kertje gyártója a CUB Animation és a szlovák Artichoke, producerei Gelley Bálint, Szederkényi Bella és Juraj Krasnohorsky. A film dramaturgja Domonyi Rita, vágója Czakó Judit, a zenét Hegyi Olivér szerezte, a hangon Lukács Péter Benjámin és Fegyverneky Sándor dolgozott.