Amerikai közönség előtt az új Pálfi-film

Észak-Amerika legnagyobb filmfesztiválja csütörtökön kezdődik Torontóban - tudatta a Magyar Filmunió.  Az őszi fesztiválszezon elsőszámú eseményéként számon tartott kanadai seregszemlén láthatja először az amerikai közönség Pálfi György Nem vagyok a barátod című legutóbbi filmjét. A részben amatőr szereplőkkel forgatott kísérleti alkotás a torontói filmfesztivál egyetlen magyar meghívottja. Szintén Torontóban a European Film Promotion idén 55 új, európai gyártású mozgókép forgalmazóit támogatja „Film Sales Support” kezdeményezésével. Köztük van a Gryllus Dorka szereplésével készült Soul Kitchen című Fatih Akin-film, valamint Shirin Neshat Women without Menés Jessica Hausner Lourdes című alkotásait, amelyekben közös, hogy mindkettőben szerepel Tóth Orsi.




Több, mint háromszáz Super8-as alkotás érkezett Szegedre

Több, mint háromszáz film érkezett a 8. Nemzetközi Super 8mm Filmfesztiválra; a versenyben ebből 73-at láthat Szegeden a közönség a szerdán kezdődő esemény öt napja alatt- mondta el Rózsa Péter szervező a KultúrPartnak. Nagyon színes a mezőny, a külföldiek mellett sok magyar film érkezett az animációstól a horroron át a zenés filmekig. A 2008-as seregszemle ausztrál győztese most is nevezett. A legtöbb munka Angliából érkezett, de sok német alkotás van, jöttek francia, spanyol, olasz alkotók, erdélyi versenyanyag is van, de a tengerentúlon is forgattak Super8-asra, így vannak amerikai, kanadai filmek, és most először érkezett tajvani alkotás is.




Werk nyílt nap

Szeptember 11-én, szombaton 11 és 13 óra között nyílt napot tart a Werk Akadémia. Az érdeklődők találkozhatnak Lakatos Márk stylisttal, Damjanovich Nebojsa online guruval, és Wossala Rozina gasztromenedzserrel, ezen kívül játékokkal, szellemi és valós falatkákkal, továbbá gyermekmegőrzővel várják őket a szervezők. Aki részt kíván venni a nyílt napon, szándékát a werk@werkakademia.hu címen jelezze.