Holnap kezdődik a hetedik művészet fiesztája a bolgár fővárosban – adta hírül a Magyar Filmunió. A 14. alkalommal megrendezett szófia filmfesztivál „Cinema Today - Mesterek” elnevezésű válogatásában tűzi műsorra Pálfi György Nem vagyok a barátod című legutóbbi filmjét. A rangos mustra zsűrijében részt vesz Muhi András az Inforg Stúdió vezetője.

nemvagyokabaratod_500
Nem vagyok a barátod

 

A Variációk Miami-ban

45 országból érkező 115 mozgóképpel a műsoron kezdődik holnap este a Miami Nemzetközi Filmfesztivál, az ibero-amerikai filmtermés egyik legnagyobb szemléje. A Magyar Filmunió tájékoztatása szerint a floridai seregszemle rövidfilm versenyében indul Esztergályos Krisztina rendezői vizsgafilmje, a nyáron Locarnóban fődíjjal jutalmazott Variációk.

variaciok_500
Variációk

Pressburgerre emlékeznek Karlovy Vary-ban

A Karlovy Vary nemzetközi filmfesztiválon többek között Pressburger Imrére emlékeznek – tudatta a Screen Daily. A magyar származású, Oscar-díjas Emeric Pressburger emléke előtt a Cinefesten egy egész napos konferenciával tisztelegtek, amelyről mi is beszámoltunk (klikk), továbbá a rendező, forgatókönyvíró Piros cipők című filmjét nemrég Scorsese nevéhez kötődő alapítvány újította fel (cikkünkhöz kattints ide).

emeric_pressburger_500
Emeric Pressburger - Pressburger Imre

Két új vezető a Budapest Filmnél

A kreatív.hu értesülései szerint új gazdasági és marketingigazgatót nevezett ki a Budapest Film. Surguta Orsolya gazdasági igazgatóként érkezett Budapest Filmhez. A Korda Filmstúdió és a Mafilm pénzügyi igazgatói, valamint a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Filmirodájának igazgató helyettesi  pozíciója után, a szakember március 1-jétől felel a többségi tulajdonos A Company Hungaria, valamint a Budapest Film, a Filmklik és az ADS Service cégek teljeskörű könyvelési és konszolidált beszámolási kötelezettségeiért valamint a cég gazdasági irányításáért . A másik új munkatárs Vajda Gabriella, aki hat évet dolgozott a TV2-nél marketing területen, s most marketingigazgatóként fő feladatai közé tartozik, hogy hatékonyan működtesse a cég kampányait, valamint új marketingmegoldásokat vezessen be.