Valan - Az angyalok völgye filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepel, míg Hartung Attila FOMO - Megosztod és uralkodsz című első nagyjátékfilmje az aktuális kérdésekkel foglalkozó Párhuzamok és ütközések című válogatásba került be.

A magyar filmek válogatásának keretében hat filmet vetítenek. Látható lesz Deák Kristóf Foglyok című történelmi drámája és Gyöngyössy Bence A feltaláló című alkotása, Nagy Zoltán Szép csendben című filmje, Orosz Dénes romantikus vígjátéka, a Seveled, az Apró mesék Szász Attila rendezésében, valamint az Akik maradtak Tóth Barnabástól.Utóbbi filmet a fesztivál utolsó napján, szeptember 18-án láthatják az érdeklődők.

Hartung Attila: FOMO

Az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját korábban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, a helyzet javulása miatt viszont a szervezők úgy döntöttek, végül mégis megrendezik szeptember 12. és 18. között. A rendezvény életműdíját, az első szabadkai mozit létrehozó Aleksandar Lifkáról elnevezett elismerést az idén Enyedi Ildikó rendező kapja, akinek Testről és lélekről című alkotását 2017-ben közönségdíjjal jutalmazták a fesztiválon. Magyar alkotás legutóbb 2018-ban nyert díjat Palicson, Csuja László Virágvölgy című filmje a kritikusok díját kapta meg. 

Forrás: MTI / Borító: Valan - Az angyalok völgye