A három napos workshopon Európa élvonalbeli dokumentumfilmes szakértői segítenek a filmtervek fejlesztésében, emellett a film hangulatát tükröző trailer elkészítésében is ötleteket adnak. A DunaDOCK Fórumra beválogatott filmtervek rendezőjének vagy producerének nyilvános pitchre, és nemzetközileg elismert tutorokkal való személyes konzultációkra lesz lehetősége.

A workshop utolsó napján, egy nyilvános pitchfórumon mutatják be terveiket az alkotók, a legjobb filmterv és trailer nyertese pedig részt vehet Közép-Európa egyik legrangosabb pitchfórumán is. A három nap felkészülés mellett különleges masterclassokon is részt vehetnek az alkotók, az estéket pedig díjnyertes dokumentumfilm-vetítések és kerekasztal beszélgetések zárják.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok magyar és angol nyelven (a pitchelés angol nyelven zajlik majd):

  • Logline
  • Szinopszis (1 oldal)
  • Önéletrajz (rendező, producer)
  • Trailer (2-3 perc)

Jelentkezni a dunadock@gmail.com címen lehet, 2018. október 31-ig.

A DunaDOCKS szakértőinak csapatában van idén Hanka Kastelicová, az HBO Europe dokumentumfilmekért felelős executive producere, aki olyan dokumentumfilmek gyártásában vett részt, mint a Toto és nővérei, Káin Gyermekei, Szerelempatak, Overdose vagy a Reményvasút. Mellette fog mentorálni Leena Pasanen, a Lipcsei Nemzteközi Dokumentumfilm Fesztivál (DOK Leipzig) igazgatója is, aki számos training program vezetője volt és állandó zsűritag nemzetközi filmfesztiválokon. A csapat harmadik tagja Rada Šešić, a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál (Sarajevo FF) documentumfilmekért felelős vezetője, az IFFR Rotterdam, IDFA Amsterdam, NIF, illetve a Sarajevo és a Kerala Film Fesztiválok programfelelőse és tanácsadója.

A program támogatója az HBO Europe, további részletek a DunaDOCK Facebook oldalán olvashatóak majd. 

Forrás: DunaDOCK