A magyar romantikus komédiát Valentin-napon tűzte műsorra az online megrendezett francia fesztivál, de a vetítés után a „virtuális Montmartre”-on találkozhatott a közönség Lakos Nórával. 

A HAB a párizsi fesztivál zsűrijét is levette a lábáról. A film elnyerte a különdíjat és a legjobb rendezés díját is, a legjobb forgatókönyvért járó trófeát Fekete Fruzsina, Lakos Nóra és Kerékgyártó Yvonne társforgatókönyvírokkal együtt kapta. Bartsch Katát és Steinhauser Andreát a legjobb castingért, míg Szurdi Juditot a legjobb látványért díjazták. 

A párizsi filmfesztivál oldalán egy üzenet is olvasható (angolul) a film rendezőjétől, aki a beválogatásra reagált: "Párizs és a HAB a tökéletes páros. Mindkettő az ételekről, a szerelemről és szenvedésről szól. Nem is beszélve a nagyszerű francia színészről, Alain Delon-ról, aki a filmben egy kék sütiként jelenik meg, ami a reménytelen szerelmet szimbolizálja. Tulajdonképpen az egész tinédzserkoromat francia filmek nézésével töltöttem, mert anyukám őrülten szerelmes volt Alain Delon-ba. Ezek az anya-lány francia filmes esték nagy hatással voltak a munkámra. A magyar premier óta folyton olyan visszajelzéseket kapok, hogy olyan a HAB, mint egy francia film. Lássuk mit gondol erről a francia közönség!"

Párizs mellett Londonban is elismerték a HAB-ot: a szerelmes filmekre koncentráló Love Story Filmfesztiválon a legjobb nagyjátékfilm díjával jutalmazták.

Semmiben sem hasonlít a szerelemre, amit a romantikus slágerekben kergetnek

A Hab rendezőjével arról beszélgettünk, milyen helyzeteken keresztül lehet megmutatni egy pár valódi arcát, hogyan találták meg az utolsó pillanatban a Kerekes Vica mellé legjobban illő férfi főszereplőt és azt is elárulta, mit gondol a romantikus vígjátékra érkezett nézői és kritikai reakciókról.

A Csehországban és Szlovákiában szupersztárnak számító Kerekes Vica a filmben egy szenvedélyes és elszánt cukrászlányt alakít, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. Partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot Mátray László játssza, aki többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben volt látható.

A HAB Lakos Nóra első nagyjátékfilmje, a rendező rövid- és dokumentumfilmjei számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, rendezőként több sikeres reklámot és tévésorozatot, például a Tóth János-t jegyzi.

Forrás: NFI