Horváth Lili a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gothár Péter rendező osztályában végzett. A 39. Magyar Filmszemlén egy Ottlik-adaptációt láthattuk tőle Uszodai tolvaj címmel, amely a Mediawave fesztiválon elnyerte a legjobb ifjúsági film díját, diplomafilmje, a Napszúrás, a Fehér Károly vezette Popfilm segítségével készült német-magyar koprodukcióban.

A Napszúrás két nő találkozásáról szól: Maja (Törőcsik Franciska) 17 éves – maga is gyerek még, de már van egy kisbabája, akivel együtt egy nevelőintézetben él. Folyamatos ellenállásban van: egyszerre küzd az anyaszereppel és a szabadságvággyal. Története fordulóponthoz ér, mikor új nevelőt kap, a 40 éves Rózsa személyében, akit Péterfy Bori játszik.

A Párizsban augusztus 28 és szeptember 5 között megrendezett Silhouette rövidfilmfesztiválon a Napszúrás a legjobb film díját nyerte, Törőcsik Franciska, a film főszereplője kapta ezen kívül a legjobb színészi alakítás díját, a diákzsűri pedig elismerő oklevélben részesítette a filmet. Horváth Lili alkotása érdemelte ki az idei Jameson - Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjáték- és kísérleti film szekciójának fődíját is.