A Pindur Pandúrok a The Whoopass Girls néven, egy vizsgafilmként kezdte meg rajzfilm-karrierjét, amelyet a sorozat kitalálója és rendezője Craig McCracken készített tanulmányainak első két évében, mialatt karakter-animációt hallgatott a Kaliforniai Művészeti Intézetben. A The Whoopass Girls részt vett 1994-ben az Rajzfilm Fesztiválon és 1995-ben a filmet Pindur Pandúrok néven beolvasztották a Cartoon Network World Premiere Toons projektbe. Az első két rövidfilmet a „Meat Fuzzy Lumpkins”-t és a „Crime 101”-t 1995-ben és 1996-ban is közönség-kedvencnek választották a „World Premiere Toons Countdown” szilveszteri show keretében és a What A Cartoon Show részeként folytatta a nézők meghódítását.

A sorozat 1998-ban indult el, és népszerűsége, azóta is töretlenül emelkedik, a gyermekektől a felnőttekig mindenkit elbűvöl, azokat, akik értékelik a finom humort és a pop kultúrára történő utalásokat. Az Emmy-díjra jelölt „Meet the Beat-Alls” a Mesebeli Négynek állít tiszteletet, s a Pinduroknak egy hírhedt bűnöző szuperbandával kell szembenéznie, és Plutónium Professzor Beatles dalokkal a háttérben beszél.

McCracken és Genndy Tartakovsky, valamint a mögöttük álló rajzfilmkészítő csapat közreműködésével létrejött, négyszeres Emmy-díj jelölt Dexter Laboratóriuma és a Pindur Pandúrok sorozatok a Cartoon Network legnézettebb műsorai az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában. A sorozatot 2000-ben művészeti vezetésért járó Emmy-díjjal tüntették ki és háromszor jelölték a Legjobb Rajzfilmsorozatnak járó Emmy-díjra.

Amikor 2000-ben a Cartoon Network először kereste fel Craig McCrackent a Pindur Pandúrokról szóló nagyfilm gondolatával, McCracken megragadta a lehetőséget, hogy a tévésorozatot mozivászonra vigye. E filmhosszúságú rajzfilm lehetőséget nyújtott számára, hogy tervét a lehető legkreatívabban megvalósítsa. 

„Amikor a tévésorozaton dolgoztunk, a rendelkezésünkre álló idő korlátozott volt,” magyarázza McCracken. „Hiszen a történetet tizenegy-huszonkét percbe kell besűrítenünk. Mindig szerettem volna egy filmhosszúságú produkcióban rejlő lehetőségeket is kihasználni, hogy beleáshassam magam egy jó történetbe, amelyet tényleg úgy adhatok elő, ahogy szeretném. A sorozat készítése alatt sok trükköt tanultunk, már alig vártuk, hogy a nagyközönség elé kerüljünk.”

A város, Bogárfalva romlott helyként ismert. Burjánzik a bűnözés, az emberek félnek elhagyni az otthonaikat és a Polgármester képtelen ez ellen bármit is tenni. Visszagondolva a boldogabb és egyszerűbb időkre, Bogárfalva derék lakosa, Plutónium Professzor úgy dönt, megteremti a kicsi lányt, akit illően felnevelve a jóra taníthat. A kísérlet mindaddig a tervek szerint ment, amíg laboratóriumi asszisztense, Jojó, a majom véletlenül bele nem öntött a keverékbe egy kis erőt adó X vegyszert. A professzort kis híján sokkot kapott, amikor a füst kitisztult és meglátta, hogy nem egy, nem is kettő, hanem három tökéletes kislányt teremtett!