David Borenstein dokumentumfilm-rendező saját függősége nyomába eredt, mikor rájött, hogy valahol a maratoni képernyő pörgetés közben egyszerűen elvesztette az érzelmeit. Ezért az Egyesült Államoktól Oroszországon át, az internet legmélyebb bugyraiba alámerülve keresi azokat, akik tartalmaikkal pótolják az érzelmeket: az örömöt, a bánatot, a dühöt és a vágyat. Az amerikai internetes trolltól kezdve az ázsiai influenszeripar kiégett szupersztárján kereszül, kelet-európai cinikus álhírgyárban dolgozókon át, az orosz állami propagandistákig, vagy egy online dominátrixig, ez egy riasztó kortárs diagnózis, egy merész kísérlet arra, hogy megoldásokat is keressünk, ne csak panaszkodjuk, hogy már semmit sem érzünk.

A film magyarországi premierje nem csupán egy filmvetítés lesz. A Pont Csopak július 27-i eseményén szembe állítják az analóg és az online világot. A gyerekeket délután táblagép helyett Gryllus Vilmos szórakoztatja és Visi Ági keramikussal alkothatnak. A vetítés után pedig a film rendezője mesél majd saját élményeiről és a kulisszatitkokról.

A Pont Csopak májustól szeptemberig minden hónapban egyetlen napra változtatja szabadtéri mozivá és kulturális helyszínné a Plul Malom kertjét. Idén több olyan dokumentumfilm kerül terítékre, amely külföldön már viharos sikereket aratott, ám a magyar közönség először a Pont Csopakon láthatja őket. A rendezvény megálmodói Balogh Rita dokumentumfilmes és Fränk Barbara független tartalomgyártó producer hisznek abban, hogy a programok kontextusba helyezve érik el a közönségüket. Olvasd el velük készített interjúnkat is.

PROGRAM

2024. Július 27. (szombat)
16:00 Malom látogatás
17:00 Gryllus Vilmos koncert
18:00 Kerámiázás és pizza a malom kemencéjéből
20:30 - Filmvetítés: Semmit sem érzek (2024) - magyar premier
22:00 - Beszélgetés a tűz körül a film készítőjével

További info az esemény Facebook oldalán

Jegyvásárlás ITT

A Pont Csopak 2024 további időpontjai augusztus 17-én és szeptember 14-én lesznek.