Ráduly György Franciaországban végezte közgazdasági tanulmányait, az elmúlt 11 évben magyar és kelet-európai filmklasszikusok moziban és DVD-n történő franciaországi forgalmazásával, dokumentumfilmek gyártásával, klasszikus filmek televíziós értékesítésével és filmrestaurálással foglalkozott. Többek között Fábri Zoltán, Jancsó Miklós, Makk Károly, Szabó István és Krzysztof Zanussi alkotásait forgalmazta. Évek óta dolgozott szoros együttműködésben az országos francia cinémathèque és artmozi hálózatokkal, a francia filmarchívummal, nemzetközi klasszikus és kelet-európai témájú filmfesztiválokkal (Cannes Classics, Lumière Festival, A l’Est du nouveau, L’Europe autour de l’Europe).

A Szerelem francia plakátja / Forrás: Mardis hongrois de Paris

2006 óta szervezője volt párizsi és regionális mozitermekkel, fesztiválokkal együttműködésben a magyar és kelet-európai filmrendezők, alkotók életművét bemutató retrospektíveknek. A Kino Visegrad kulturális egyesület alapítótagjaként a párizsi cseh, lengyel, szlovák és magyar intézetekkel együtt szervezett vetítéseket a V4-es országok filmjeiből.

2013-ban a nizzai cinémathèque-kel közösen dolgozott a Szabó István életmű retrospektív megrendezésén, 2014-ben Krzysztof Zanussi filmjeiből szervezett retrospektívet Párizsban. 2015-ben a Cinémathèque française-zel és a MaNDÁ-val együttműködésben fő szervezője volt a Jancsó Miklós életművet bemutató retrospektív vetítéssorozatnak Párizsban. Közreműködött Jancsó Miklós Szegénylegények és Makk Károly Szerelem című klasszikusai felújított és digitalizált változatának a cannes-i filmfesztiválon és a lyoni Lumière Fesztiválon való bemutatásában, valamint forgalmazóként mindkét alkotást bemutatta a franciaországi mozikban.

Nemzeti Filmarchívum / Forrás: Filmintézet

2016 májusában társszervezője volt a budapesti Francia Intézetben megrendezett Értékmegőrzés és közönségépítés című, nemzetközi filmes szakkonferenciának, melynek előadói magyar filmes szakemberek, a Cinémathèque française, az amszterdami EYE Filmmuseum és a MaNDA munkatársai voltak. A Filmarchívum megújításának legfontosabb elemei a hosszú távú nemzeti filmrestaurálási és digitalizálási program, a közönségépítés és az ehhez kapcsolódó marketing tevékenység, valamint a magyar nemzeti filmkincs beépítése az oktatásba.

A Magyar Nemzeti Filmarchívum 1957 óta működik, közgyűjteményként gyűjti és a kor igényeinek megfelelő formában hozzáférhetővé teszi a nemzeti filmkincset, a magyar és egyetemes filmkultúra tárgyi, írásos és egyéb dokumentumait. 2016. januárban került nyilvánosságra a megszűnő állami háttérintézmények listája, amelybe a MaNDA is beletartozott. A Kormány decemberi határozata szerint a MaNDA tevékenységi köréből a Filmarchívum és Filmintézet került a Filmalap felügyelete alá 2017. január 1-től.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap / Fotó: Mandarchivum