A Saatchi & Saatchi hálózat New Directors’ Showcase programja 25 éve támogatja nemzetközi szinten a fiatal filmrendezőket. Az évente megrendezett Cannes Lions reklámfilmfesztiválon mutatkozhatnak be az új rendezők, ami a fesztivál egyik legfontosabb eseménye. (A cikk leadképén a New Directors' Showcase bemutató látható.)

Idén a Saatchi & Saatchi budapesti irodája is csatlakozik a programhoz: pályázatot hirdet a magyar filmesek között, de nem csak reklámfilmekre, hanem bármilyen mozgóképes alkotásra, műfaji megkötés nélkül. A beérkezett filmekből a hazai szakmai zsűri kiválasztja a legjobbakat, amiket a globális szakmai bizottság figyelmébe ajánl. A nemzetközi zsűri által kiválasztott rendezők egy-egy munkája a nemzetközi New Directors’ Showcase reeljében kerül bemutatásra, a júniusban megrendezendő cannes-i seregszemlén. 

A cannes-i bemutató előtt, a legjobban sikerült filmek az egyik legrangosabb kreatív versenyen, a Hipnózison is részt vesznek. A filmeket 2016. március 27-ig várják, a nevezés egyetlen feltétele, hogy a rendező 2014 júniusa előtt nem készíthetett reklámfilmet.

További információk a Saatchi & Saatchi Facebook oldalán találhatóak, a New Directors's Showcase korábbi reeljeit az ügynökség csatornáján lehet megnézni.