Két gyönyörű rókafi érkezett a Kecskeméti Vadasparkból a Budakeszi Vadasparkba, akik nagyon hamar beilleszkedtek az új környezetbe. A két jövevényre a filmes szakma is felfigyelt: a február közepén mozikba kerülő Liza, a rókatündér című film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták őket.  A film egyik szereplője, Hajdu Steve „keresztapaként” vett részt az eseményen.

roka1

Balsai Móni és az egyik - még névre váró - róka

Hogy a két rókát a nevükön szólíthassák, névadó pályázatot írtak ki: a legeredetibb, legötletesebb névötletek beküldőjét egy örökbefogadó oklevéllel jutalmazzák. A javaslatokat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címre kell elküldeni (a levél tárgya „Róka névadó”), az eredményhirdetés február 19-én lesz. Egészen pontosan aznap, amikor a hazai mozik elkezdik vetíteni a Liza, a rókatündért, melyben Balsai Móni egy ápolónőt alakít. A sztori szerint Liza elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. A fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani (David Sakurai) szellemének segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér.

roka2

Hajdu Steve és Balsai Móni

Az egyedi hangulatú alkotásban Balsai Móni mellett feltűnik még Bede-Fazekas Szabolcs, David Sakurai, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János és Hajdu Steve.

Fotó: Filmteam/Rokonál Benedek