A Keskeny út a boldogság felé Magyarországon, egy Salgótarján melletti szegénységbe fulladt Jónás telepen játszódik, ahol egymásba szeret két roma fiú. Kapcsolatukat felvállalva Budapestre költöznek és a napi megélhetési küzdelmek dacára végre elkezdik megtalálni boldogságukat. Abban bízva, hogy bátorságuk, elszántságuk, egymásba vetett bizalmuk és szeretetük mások számára is inspiráló lehet, elhatározzák, hogy megírják az első meleg roma musical film forgatókönyvét. Az élet viszont átírja Gergő és Lénárd történetét. Egy váratlan haláleset miatt vissza kell térniük a közösségbe, ahonnan kitagadták őket, így kénytelenek szembenézni múltjukkal, konfliktusaikkal, de ahol kitartásuk és tiszta szívük elismeréseként visszakaphatják családjukat.

A Septimius Award egy nemzetközi díjátadó ünnepség, amelyre nagyjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, rövidfilmeket, animációkat, televíziós sorozatokat és forgatókönyveket nominálnak. Az elismeréssel új tehetségeket és a jövőbe látó ötleteket szeretnénk támogatni. A díj különlegessége, hogy három kategóriában - a Legjobb színésznő, a legjobb színész és a legjobb film -, a hagyománytól eltérően nem egy elismerést adnak át, hanem kontensenként jutalmazzák. Olah Kata dokumentumfilmjét azonban világ alkotási közül válaszották ki.

Oláh Kata: Dokumentumfilmesként az a dolgom, hogy reménysugarat mutassak

Lénárd és Gergő a salgótarjáni Jónás telepen szerettek egymásba, a családjuk kitagadta őket és Budapestre költöztek, hogy beteljesítsék álmukat. Oláh Kata készített róluk dokumentumfilmet, nekünk pedig arról mesélt, hogy milyen ma Magyarországon egy roma párról forgatni, mit tart különösen fontosnak a filmkészítésben, hogyan kerül el a film közel harminc ország diákjai elé és hogy végül teljesül-e a fiúk álma.