A Mr. Beanként világhírűvé vált komikus a British Airways menetrendszerinti járatával érkezett Budapestre, ahol újságírói kérdésre elmondta, hogy most jár először Magyarországon. Rowan Atkinson az ITV brit kereskedelmi televízió két új filmjében vállalt főszerepet. Ő alakítja Maigret felügyelőt a Georges Simenon két híres történetéből - a Maigret csapdát állít és a Maigret és a kicsi Albert című művekből - készülő filmekben. Budapest így ismét Párizst alakítja, a sorozat ugyanis az 1950-es évek Franciaországában játszódik.

Simenon 75 regényének és 25 novellájának volt főszereplője Maigret felügyelő, először 1931-ben, utoljára pedig 1972-ben tűnt fel írásaiban. Az 1960-as években Rupert Davies főszereplésével készült televíziós sorozat a nyomozó történeteiből, 1992-1993 között pedig Michael Gambon játszotta el a szerepét 12 részen keresztül.

rowan600

(fotó: MTI/Kallos Bea)

Rowan Atkinson leghíresebb produkciója, a Mr. Bean sorozat épp a napokban ünnepelte 25. évfordulóját, a színész egy különleges meglepetéssel ünnepelte a sorozat születésnapját: sorozatbeli ikonikus autójával járta körbe London belvárosát és Teddyvel karöltve szórakoztatta a járókelőket.

(forrás: MTI)