Salamon András munka közben

Identitásválságban

A harmadik játékfilm-terv,  A kis Valentino-i ihletettségű  Malőr középpontjában egy zavarodott skinhead fiú áll, aki biztonsági őrként dolgozik egy vidéki takarékpénztárban. Észreveszi, hogy egy idős hölgy komoly összeget vesz ki a bankból, akit később megöl a pénzért, hogy barátnőjét ajándékokkal kápráztassa el. Közben a haverjaival cigányházak lerombolásában is részt vesz, és egy félreértés kapcsán társai azt hiszik, elárulja őket, és ezt a barátnőjén verik le.

Az egyik legkomolyabb kihívás, hogy Salamon András párbeszédek nélküli hangosfilmként szeretné leforgatni a Malőr-t, ezzel is hangsúlyozva, hogy a szereplők élete mennyire az ösztön szintjén zajlik. A két éve Sepsiszentgyörgyön kitalált történet a tervek szerint alacsony költségvetéssel, egy kis Pest-megyei faluban elkészülhetne.

Filmes és társadalmi reintegrációs kísérlet

A nagyszabású filmes kísérletnek tervezett Restart során egy munkanélkülieket reintegráló kezdeményezést kísérne nyomon a kamera egy éven át.  A program a Restart menza üzemeltetésével piaci alapon működne, de hangsúlyozottan nem egy újabb valóságshow-ról lenne szó. Szociális szakemberek bevonásával, az állami és civil kezdeményezések kamera előtt történő megörökítése adja majd a projekt különlegességét, amelyben a Magyar Televízió is szerepet vállalt. A hazai viszonylatban első pillantásra szokatlanul nagyra tervezett költségvetésű film tizenkét 50 perces epizódból állna.