Az eddig szigorúan titokban tartott, Amy Winehouse életét feldolgozó játékfilm részleteiről számolt be a Variety. Az énekesnő elképesztő tehetségéről, magasan felfelé ívelő karrierjéről és mindössze 27 éves korában bekövetkezett, tragikus haláláról már korábban is készült dokumentumfilm, Amy - Az Amy Winehouse-sztori címmel, Asif Kapadia rendezésében, ami el is nyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat.

Winehouse különleges hangi adottságait már életében is elismerték, Back to Black című lemezével Grammy-díjat nyert, és egyelőre ezt a címet viseli a készülő film is. Sam Taylor-Johnson, a film rendezője közeli kapcsolatot ápolt az énekesnővel, de nem ez az egyetlen ok, amiért ő rendezi ezt a filmet. 

Sam Taylor-Johnson, a film rendezője

Taylor-Johnson A szürke ötven árnyalata (2015) és a Millió darabra törve (2018) előtt a John Lennon - A fiatal évek (2009) című filmmel robbant be a köztudatba, ami szintén zenés életrajzi film volt. A Back to Black forgatókönyvét Matt Greenhalgh írta, aki a John Lennon-filmen már dolgozott a rendezővel, de korábban például a Joy Division együttes frontemberének életét bemutató Control (2007) forgatókönyvét is. A projekt most a szereplőválogatás fázisában tart, és bár régebben Lady Gaga is felmerült már potenciális színésznőként, a rendező édesapja, Mitch Winehouse akkor tagadta a pletykákat.

Winehouse, aki a Kapadia-féle dokumentumfilmet nyilvánosan bírálta, ezt a projektet most támogatja: „Olyasvalakit szeretnénk, aki olyannak mutatja Amyt, amilyen volt... vicces, briliáns, elbűvölő és szörnyű ember volt.” - nyilatkozta még 2018-ban a The Sun magazinnak, amikor beleegyezett az életrajzi film megvalósulásába. A család ekkor kezdett először dolgozni a projekten Alison Owen és Debra Hayward producerekkel, és úgy tervezték, hogy a film bevételeivel az Amy Winehoue Alapítványt fogják támogatni.