Több mint egy évtizednyi munkának köszönhetően az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó szervezetévé nőtte ki magát. A MentsManust mozgalom az elmúlt pár évben már nemcsak novemberben, hanem egész év során végez aktív munkát. Céljuk, hogy a lehető legtöbb helyszínre eljussanak információs anyagaikkal és PSA-szűrővizsgálataikkal. Ebben a munkában szakmai partnereik segítségére is számíthatnak: többek között a Magyar Uroonkológus Társaság, és a Magyar Vöröskereszt is támogatja a MentsManust (Movember Magyarország) Egyesületet.

A Lepattanó stábja plakáton is demonstrálja, teljes mellszélességgel kiáll a mozgalom mellett, remélve, minél több férfinak felhívja figyelmét a prevencióra és a szűrővizsgálatok fontosságára.

Ebben az egész történetben van egy láthatatlan analógia: ahogy a Remeteszőlősi Szektorlabda Klub próbálja a fejét a víz felett tartani, pont olyan, ahogyan ez a film létrejött. Ezért csodálatos. Csoda, hogy mi ezt a pénzt megkaptuk, nem sokat, de mégis csak meg tudjuk csinálni a filmet. Miközben mi is azt érezzük: biztos, hogy ezt nem rossz helyre küldték? Az egész stáb kicsit olyan, mint az RSZK, nagyon akarnak valamit, de ebben a nagy zajban senki sem hallja” – mesélte nekünk a főszerepet alakító Scherer Péter Vékes Csaba filmjéről, amikor kint jártunk a forgatáson.

A Lepattanó várhatóan jövő augusztusban érkezik a hazai mozikba.