A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték az esendőségről, szeretetről, kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt Te mire költenél 100 millió forintot? Nyaralóra, utazásra, hiteltörlesztésre? Esetleg…gombfocira?

A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legfontosabb volt az életükben. 

Ekkor egy milliárdos (Duffy) tévedéséből 100 millió forint landol a számlájukon. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, egy kicsit mégis a gombfocira költenek belőle… aztán még egy kicsit. Így újra esélyük nyílik kijutni az EB-re, hacsak addig le nem buknak.

A Lepattanó forgatása / fotó: Gordon Eszter

További fontos szerepekben láthatjuk majd Derzsi Dezsőt (a sepsiszentgyörgyi színház színművésze), Waskovics Andreát (Nagykarácsony, Eltörölni Frankot, Aranyélet), Katona Lászlót (Berni követ, Bibliothéque Pascal, Drága örökösök) és Fekete Zsoltot (Aranyélet, Valan - Az angyalok völgye).

A főhősöket alakító színészek a forgatást megelőzően gombfociedzésekre jártak és még egy valódi gombfoci bajnokságra is beneveztek Maroslelén a helyiek nagy meglepetésére és örömére. A romantikus vígjáték szeptember 2-től október 12-ig budapesti és váci helyszíneken forog, a stáb többek között a BVSC-pályán, a Kertészeti Egyetemen, a Magyar Rádió épületében és a Madách Imre Művelődési Központban is rögzít jeleneteket.

A film rendezője és forgatókönyvírója, Vékes Csaba (Szia, Életem!, Korai menyegző, Hetedik alabárdos), az alapötlet Gönye László érdeme, aki társ-forgatókönyvíróként vett részt a filmben, az operatőr pedig Dévényi Zoltán (Hat hét, Ostrom, Curtiz).

 fotó: Gordon Eszter

A Lepattanó a Blue Duck Arts gyártásában készül az NFI támogatásával, a producer Roskó Péter (Szia, Életem!, Korai menyegző), Scherer Péter kreatív producerként is egyengette a film útját.

A romantikus vígjáték szeptember 2-től október 12-ig budapesti és váci helyszíneken forog, a stáb között a BVSC pályán, a Kertészeti Egyetemen, a Magyar Rádió épületében és a Madách Imre Művelődési Központban is rögzít jeleneteket. A bemutató tervezett időpontja 2024. második fele.