"Megbántott a film. Azt hiszem, minden szlovák bántva érzi magát", mondja Tomas Galbavy, a szlovák parlament kulturális bizottságának tagja.

Roth filmjében ráadásul a helybéliek inkább cseh nyelven beszélnek, mintsem szlovákul. Galbavy szerint ez a film, melyet a szomszédos Csehországban forgattak, "egy szörnyűség, ami nem veszi figyelembe a valóságot". Hozzáteszi: a film veszélyeztetheti Szlovákia jóhírét. Hasonló véleményen van a szlovák kulturális minisztérium is. 

Nem veszi figyelembe a valóságot
Jelenet a filmből
Roth viszont azt állítja, éppen azért választotta a film helyszínéül Szlovákiát, hogy megmutassa az amerikaiak hiányos tudását. "Az amerikaiak azt sem tudják, hogy ez az ország létezik. Filmem nem geográfiai munka, a célja az volt, hogy megmutassuk az amerikaiak tudatlanságát a körülöttük lévő világot illetően." 

Az egyik szlovák lap szerint a Hostel visszamaradt országként ábrázolja hazájukat, ahol "gyönyörű fiatal lányaink a legolcsóbb szajhák". A cikk arra bíztatja az utazási irodákat, hívják meg országukba Roth-t a szlovák élet "egy napi valóságának" megtekintése céljából. 

A helyi forgalmazó szerint a rendező nem tervezi, hogy ellátogat Szlovákiába. Ezzel szemben szeretne egy következő részt forgatni a Hostelhez, melyet ismét Csehországban készül megvalósítani. 

Magyarországon Motel címmel március 23-tól láthatjuk Eli Roth az emberi természet legsötétebb és legbetegebb zugaiba betekintést nyújtó alkotását.