Mundruczó Kornél legújabb filmje, a sikeres cannes-i világpremiert követően továbbra is népszerű mind a közönség, mind a nemzetközi filmfesztiválok körében. A film a múlt héten a hazai mozikban elérte a 40.000-es nézőszámot, ezzel az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar szerzői filmje lett.

Ezzel egyidőben Strasbourgban a Fehér Isten elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Polip-díjat az Európai Fantasztikus Filmek Fesztiválján, valamint – útban az Oscar-kampány felé – felkerült az Európai Filmakadémia válogatáslistájára, amelyről a következő hetekben az akadémia tagsága kiválasztja az Európai Filmdíjak jelöltjeit.

Mundruczó Kornél filmjét a májusi premier óta számos rangos fesztiválon sikeresen vetítették világszerte, többek között Aucklandben, Melbourne-ben, Szarajevóban, Jerevánban, valamint a svájci Neuchatel, a finn Espoo filmfesztiváljain, a fesztiválkörút folytatódik Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Izraelben, Dél-Koreában és Görögországban. Hamarosan az első nemzetközi mozipremierekre is sor kerül: a német, francia, brit és román mozikban már ősszel látható lesz a Fehér Isten.

Olvasd el kritikánkat és a rendezővel készített interjúnkat is!