A Filmtett Erdélyi Filmes Portál fordította le a TIFF román nyelvű közleményét, melyben közzé tették, hogy az év utolsó hónapjában Szabó István rendezői munkásságára fognak koncentrálni. A TIFF Unlimited oldalán három alkotása, az Oscar-jelölt Bizalom, a szintén Oscar-jelölt Redl ezredes, és az Oscart el is nyerő Mephisto lesz elérhető. 

„Az év végéhez közeledve a filmtörténet egyik legnagyobb megbecsülésnek örvedő magyar rendezőjét ünnepeljük: Szabó Istvánt. 60 év alatt több mint 40 filmet rendezett, közülük több is látványos utat futott be." – olvasható a fordítás.

Bizalom

Szabó István idén nyáron a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége volt, ahol egy több mint 70 perces mesterkurzust  tartott az ottani közönségnek. A TIFF Unlimited felületén a filmek mellett a teljes előadás megnézhető. Mint minden streaming oldal, a TIFF Unlimited is fizetős, de a regisztrációt követően egy hétig ingyenesen lehet rajta filmeket és előadásokat nézni, azonban egyelőre csak Románia területéről érhetőek el ezek a tartalmak. 

Forrás: Filmtett / Címlapfotó: Szabó István és Klaus Maria Brandauer a Redl ezredes forgatásán