Egy férfi lakásába vendég érkezik. Valamire készülnek ők ketten, olyasmire, amire mindketten régóta várnak. A céljaik közösek, az okaik különbözők. Félnek egymástól. Örülnek a találkozásnak. Egy kis lakótelepi lakásban macska-egér játék kezdődik.
 
Dési András György és Móray Gábor korábban négy rövidfilmet rendezett: A pofon (2002), Jocó (2003), A 639. baba (2005) és Az utolsó kép (2010), amelyek az Inforg, az Objektív & Inforg, a Hunnia & Inforg és a Hunnia produkciójában készültek. A páros eddig legsikeresebb rendezése A 639. baba volt, mely több mint 60 nemzetközi fesztivál versenyprogramján szerepelt (köztük a Clermont-Ferrand-ban is) és 7 díjat nyert Budapesten, Brüsszelben, Amszterdamban, Nashville-ben, Nancyban, Bukarestben és Genfben. Mindegyik filmet beválogatták a Filmszemle versenyprogramjába, Az utolsó kép elnyerte a diákzsűri fődíját. Kovács című nagyjátékfilm-forgatókönyvüket díjazta a Sundance Central European Screenwriters’ Lab és a Hartley Merryll alapítvány is beválogatta versenyébe. Titkos pizsama című forgatókönyvük a zsűri különdíját nyerte a Fade in forgatókönyv-börzén és beválogatták az eQuinox-műhelybe – ennek a forgatókönyvnek a fejlesztését a Filmalap is támogatja.
 
ValakiVacsoraraDVDborito emilnélkül
 
A MAKABOR gyártásában készült Valaki vacsorára című 18 perces filmben Nyitrai Illés, Znamenák István szerepelnek, az operatőr Csukás Sándor volt, a producer Oláh Kata. A zenét Peter Ogi szerezte, a jelmezért és a díszletért Dévényi Rita felelt, a vágó Hájos Zsolt volt, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. 
 
 
A film előzetese