A Filmklik a közönség otthonába is elviszi a szemlefilmeket: első alkalom a Magyar Filmszemle történetében, hogy az ott szereplő alkotások egy jelentős részét – a magyar.film.hu támogatásával – a közönség az interneten keresztül is megtekintheti, ráadásul ingyenesen! A fesztivál ideje alatt több mint hetven (!) alkotás válik streamelve elérhetővé a Filmklik.hu oldalán, ezek nagy része dokumentum-, illetve kísérleti és kisjátékfilm, de szép számmal találunk köztük tudományos ismeretterjesztő, és kreatív dokumentumfilmet, sőt filmverset, moziklipet is. Az alkotások közül 26 a verseny-, a többi a bemutató szekcióban látható a Magyar Filmszemlén.

A 2007. június 1-én indult filmklik.hu hetente új premierekkel örvendezteti meg látogatóit, akik több száz nagyjáték-, dokumentum- és kisjátékfilmmel álló katalógusából válogathatnak. 2007. decemberében pedig megrendezte az első hazai on-line filmfesztivált, az Európa Filmhónapot, amely során 11 korábban idehaza sehol be nem mutatott európai alkotást láthatott a közönség az interneten keresztül.

A 39. Magyar Filmszemle vetítéseire 2008. január 29–február 5. között a Millenáris Teátrumban, a Palace Mammut, az Uránia és a Bem mozikban kerül sor.