A Becsúszó szerelem főszereplője Gyula (Ötvös András), akinek a foci és felesége, Mariann (Stefanovics Angéla) a mindene. Miután kiderül, hogy Gyula meddő, feleségével az örökbefogadás felé fordulnak, de mivel Gyula és társai folyamatosan a bíróságon kötnek ki, kizárják őket a programból. Mariann egyik nap váratlanul egy várandós roma lányt (Gombó Viola Lotti) hoz haza, akinek a születendő gyermekét a terv szerint majd magukhoz veszik. Gyula tiltakozása ellenére Lüszi marad, ő pedig minden erejével azon van, hogy szurkolótársai elől eltitkolja a béranya származását. Idővel egyre közelebb kerül a lányhoz, ami félreértések lavináját indítja el.

Nagy Viktor Oszkár először dokumentumfilmet tervezett készíteni az örökbefogadás folyamatáról, végül egy romantikus vígjáték született belőle. A Becsúszó szerelemnek sikerül az, ami a romkomoknak ritkán szokott: egyszerre humoros, romantikus, és pozitív üzenetet hirdet az elfogadásról, a gyermekvállalás nehézségeiről. A rendező így mesélt nekünk a focival való kapcsolatáról: “A focinak sokféle aspektusa érdekel, a kultúrája és a történelme is. Egyszerre sport, szórakoztatóipar és biznisz. Önmagán túlmutató dolog, amiből jól ki lehet fejteni, mi zajlik éppen a világban. Én magam nagy focirajongó vagyok, amivel valahogy elég kevés rokonlélekre találok a filmes világban.”


A film főszerepét az Isteni műszakból ismert Ötvös András és a freeSZFE hallgatója, Gombó Viola Lotti alakítják, akik nagyszerűen működnek együtt a nagyvásznon, Lüszi és Gyula minden hibája ellenére szerethető karakterek maradnak, de ez a feleséget alakító Stefanovics Angélára, és Gyula összes szurkolótársára, különösen Thuróczy Szabolcsra, Orosz Ákosra, és Hajdu Szabolcsra is igaz, akiket kifejezetten szórakoztató megrögzött focirajongóként látni.

Kritikánkban így fogalmaztuk meg a Becsúszó szerelem értékét: “Szimpatikus vonása a Becsúszónak, hogy a szórakoztatni vágyás mellett merész vállalással még azt is szeretné elérni, hogy egy kicsit jobb emberré váljunk. Mindezt finoman, mértékkel teszi, es erre a film óvatos happy endje a legszebb példa. Nem borulnak egymás nyakába fociultrák és cigányok, nevetségesnek is hatna egy ilyen lezárás, de van egy reményt keltő közeledés. A foci örök, abba mindig lehet kapaszkodni, de az élet legtöbb területén jó, ha nem zárkózunk el a változástól, például világlátásunk finomhangolásától, vagy akár radikális módosításától.” Erről az is megbizonyosodhat, aki ellátogat szerda este a Várkert mozijába.

Jegyek a vetítésre itt kaphatóak.

Helyszín: Várkert Bazár, Szárazárok színpad

Időpont: augusztus 11., szerda (esőnap: augusztus 18.)

Kapunyitás: 19:00

Beszélgetés kezdete: 20:00

A vetítés kezdete: 21:00

Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Meghívott vendégek: Nagy Viktor Oszkár, Gombó Viola Lotti