Szőke Abigél az Akik maradtak című filmben nyújtott alakításával vívta ki a tekintélyes amerikai magazin figyelmét. Idén ünnepli 22. születésnapját, a forgatáson 19 éves volt még. Színésznőnek készül, jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémia másodéves tanulója. 2017-ben ő alakította a Pálfi György rendezte Engedj be! című vámpíros színdarab főszerepét, de kisebb szerepekben láthattuk már Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve és Sopsits Árpád a Martfűi rém című filmjében. Utóbbi érdekessége, hogy abban ő alakítja Hajduk Károly egyik áldozatát, akivel később együtt szerepeltek az Akik maradtak-ban. A Variety hatodik alkalommal adta ki tízes listáját, amellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet.

Szőke Abigél mellett Samuel Adewunmi amerikai színész, Fodhla Cronin O’Reilly ír producer, Nora Fingscheidt német forgatókönyvíró-rendezőnő, Leonie Krippendorff német rendező, Visar Morina koszovói rendező, Sudabeh Mortezai osztrák rendezőnő, a brit Rapman (Andrew Onwubolu), Carlo Sironi olasz rendező és Tanel Toom észt rendező szerepel a felsorolásban. A művészek tiszteletére februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon fogadást rendeznek – adta hírül a Variety –, ahol a tehetséges fiatalok külföldi szakemberek előtt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Szőke Abigél a berlini programon a Nemzeti Filmintézet támogatásával vesz részt.

Tóth Barnabás rendezését, az Akik maradtak-ot a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listájába válogatták, de a hivatalos jelölést nem sikerült elérnie. A Budapest Film forgalmazásában több mint 30.000-en látták eddig a hazai mozikban és a film jelenleg is műsoron van.

Borító: Szőke Abigél az Akik maradtak-ban