Hozzátette: az idén úgy alakult, hogy Szombathely önkormányzata nem tudta kigazdálkodni azt a pénzt, amelyet korábban a Mediawave kapott, sőt a város problémái el is terelték a figyelmet a fesztivállal való foglalkozásról.

monostori_erod_500
Monostori-erőd


Mint kifejtette, a nemzetközi múltú rendezvény szervezőinek idejében meg kellett tenniük a szükséges lépéseket, ezért úgy döntöttek, hogy az idei Mediawave központi helyszíne Komáromban a Monostori-erőd lesz, ott rendezik meg április 26. és 30. között a Fényírók Fesztiválját, a Mediawavet. A Monostori-erőd egyébként hagyományos alternatív helyszíne a fesztiválnak.

Sragner László szólt arról is: folyamatosan tárgyalnak a szombathelyi városvezetéssel arról, hogy a jövő évtől ismét Szombathely adhasson otthont a rendezvénysorozatnak, hiszen hosszú távra akartak berendezkedni a vasi megyeszékhelyen. A kialakult helyzetért nem okolnak senkit, kompromisszumkészségüket mutatja az is, hogy a jövőben a Mediawave hajlandó betagozódni akár a hagyományos Szombathelyi Tavaszi Fesztivál rendezvényeinek sorába is.

Lazáry Viktor (Fidesz) Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere a városi közgyűlés csütörtöki ülésén arról beszélt, hogy erre az évre azt javasolták, legyen egy kétnapos vetítés a Mediawave díjnyertes filmjeiből, ám ezt az alapítvány vezetői nem fogadták el.

Tájékoztatása szerint ettől függetlenül abban állapodtak meg, hogy a jövőre szólóan még a nyáron közösen kidolgoznak egy olyan koncepciót, amely jobban megfelel mind a város, mind pedig az alapítvány igényeinek.

Azt az alapítvány vezetői is elismerték, hogy a fesztivál - noha nemzetközi elismertsége kétségtelenül megvan - a szombathelyiek körében nem váltott ki olyan nagy érdeklődést, mint amekkora mértékű támogatást a város a szervezéshez nyújtott és amilyenre számítani lehetett. Ezen szeretnének közös munkával változtatni - fűzte hozzá az alpolgármester.