Az öreg Gorbacsovtól a sztriptíz táncos mérnökig, az anorexiás fotóművésztől a képtolvajig, ördögökről és angyalokról szóló történetek a filmvásznon. Az elmúlt hat év nemzetközi-, és legfőképp a hazai közönség köreiben elért sikerei és telt házas vetítései után a Budapest International Documentary Festival 2021-ben hetedik alkalommal hozza el Magyarországra mindazokat a kiváló filmalkotásokat, amelyek jószerivel másképp nem jutnának el a hazai közönséghez.

A filmfesztivál világ legrangosabb és legújabb (2019-ben és 2020-ban készült) nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel. Az Oscar-díjas, Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Locarno, Karlovy Vary, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott egész estés filmek magyarországi versenye a BIDF. A díjakról rangos, 25 nemzetközi-, és hazai szaktekintélyből, alkotóból álló zsűri dönt. A versenyfilmjeinek meghívott alkotói minden vetítést követően közönségtalálkozókon avatják be a nézőket a filmek kulisszatitkaiba.

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben. A korábbi években január végén megrendezett fesztivált 2021-ben március elejére tették át a szervezők, bízva abban, hogy kora tavasszal már biztonságosan lehet a fesztivált megtartani.

Forrás: BIDF