A FrighTime sorozat első, bemutatkozó darabja, amely a Születésnap címet kapta. A FrighTime rövid horror történeteket bemutató kollekció, melynek első felvonását tavaly forgatták és 2022-ben elkészült a magyar horror. Az alkotók koncepciója, hogy további borzongatós epizódokkal bővítsék a frappáns szituációkra épülő gyűjteményt.

Az első rész főszereplője egy Emma nevű kislány, aki olyan ajándékot kap a 8. születésnapjára, amit soha nem felejt el. Az ötperces kisfilm rendezője Gál Sanyi, főszereplője Balla Riana Emma.

Christian Tafdrup A látogatás című dán-holland produkcióban készült horrorfilmje a Sundance filmfesztiválon mutatkozott be. A történet szerint a főszereplő, Bjorn feleségével és közös gyermekükkel nyaral Toszkánában, ahol megismerkednek egy holland családdal. Mikor meghívást kapnak, hogy utazzanak el hozzájuk Dániából Hollandiába és töltsenek náluk néhány napot, a házaspár némi habozás után elfogadja az invitálást. A kezdetben jó hangulatú látogatás bizarr fordulatot vesz, amikor kiderül, vendéglátóik sötét titkokat őriznek.

A Születésnap december 15-én, A látogatás című film kisérőjeként kerül a magyar mozikba.

Forrás: ADS / Címlapkép: Szülinap