A Legjobb tudomásom szerint (korábbi munkacímén Garázsmenet) főszereplői Nóra és Dénes (Hámori Gabriella és Bodolai Balázs), egy fiatal házaspár, akik éppen első gyermekük születésére készülnek, amikor a nőt egy éjszaka szexuálisan bántalmazzák. Az eset felborítja az életüket, és mivel a bántalmazás egyetlen tanúja Nóra, a feldúlt férj személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán.

A rendezők személyes indíttatásból készítették első filmjüket erről a kényes témáról: „Személyes kötődésünk van a témához, ezért is szeretnénk róla beszélni: egy közös lányismerősünknek kellett átesnie hasonló megpróbáltatásokon. Történetében számunkra mégsem maga az erőszak volt a legérdekesebb, hanem az, ahogyan erre közvetlen környezete és az igazságszolgáltatás reagált.”mesélték a Nemzeti Filmintézetnek. 

Hámori Gabriella / Forrás: PÖFF

A Tallinn Black Nights, azaz a PÖFF szervezői olyan filmként írják le, ami "beeszi magát a néző agyába: olyan morálisan összetett narratívát használ, amiben folyamatosan gondolkodni és újra kell gondolni dolgokat, a megnézése után még sokáig a néző fejében marad." A Legjobb tudomásom szerint a PÖFF elsőfilmes versenyében fog szerepelni, a fesztivált hibrid formában (élőben és online) tartják meg november 13. és 29. között.

A fesztiválon korábban is szerepelt magyar alkotás: itt mutatkozott be először nemzetközi közönség előtt a Rossz versek és a Szép csendben, és a programban szerepelt a FOMO – Oszd meg és uralkodj is. 

A Legjobb tudomásom szerint az NFI Inkubátor programjában készült, a forgatás 2019. nyarán és őszén zajlott, 64 millió forintos támogatásból. Főszereplői Bodolai Balázs és Hámori Gabriella, további szerepekben Menszátor Héresz Attila, Fenyő Iván és Jakab Juli is látható. A forgatókönyvet Lőrincz Nándor és Nagy Bálint készítette, operatőre Nagy Bálint, vágó Gothár Márton, zenéjét Fodor Attila készítette. Producerei Mécs Mónika, Pataki Ágnes, Kenesei Edina, Kovács Gábor, Mesterházi Ernő és Mártonffy Zoltán,

A film az M&M Film Kft és a Partnersfilm közreműködésében, román koprodukcióban készült.

Forrás: Cineuropa