Kapcsolódó anyagok

Még két napig lehet jelentkezni a Filmalap egészestés játékfilm treatment pályázatára, melyre a filmszakma aktív alkotói és pályakezdő tehetségek pályaműveit is várják. A filmterveket a Divinyi Réka (forgatókönyvíró, a Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója), Taschler Andrea (producer), Zomborácz Virág (rendező, forgatókönyvíró) alkotta zsűri fogja értékelni.

A pályázatra legalább 5, de legfeljebb 10 oldalas filmtervekkel lehet jelentkezni, amelyek érzékletesen kifejtik a filmterv koncepcióját, bemutatják a történet főbb szereplőit, részletesen felvázolják cselekményt és annak fontos fordulatait. (Kidolgozott jelenetet és dialógrészletet nem várnak.) A pályázat ingyenes. Egy alkotó legfeljebb 2 treatmenttel pályázhat.

A kiválasztott 6 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek, producereknek és az érdeklődőknek. A kiválasztott projektek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek.

A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap pályázati rendszerében és támogatásával dolgozzák ki.

További infóért katt IDE!