A MOME Open keretén belül animációs producer képzés indul, mely célja, hogy a képzésben részt vevők a tanfolyamon szerzett ismereteikkel átlássák a szerzői és alkalmazott animációs filmek létrehozásában a producer helyét, szerepét és feladatait. A képzés során a résztvevők piacképes ismeretekre tesznek szert, amely mind a működő filmprodukciós cégek, mind az önmenedzselő pályakezdő filmesek számára a mindennapi hatékony és sikeres munka elengedhetetlen feltétele.

További cél, hogy a tanfolyam végére a résztvevők általános szakmai tájékozottságra tegyenek szert a 2D és 3D animáció készítés, valamint az emergens (AR, VR, new storytelling, videogame stb.) tartalomfejlesztés területén.

A képzést a hazai és nemzetközi animációs produceri munkát és ökoszisztémát jól ismerő szakemberek tartják, többek közt Kollarik Tamás, Temple Réka, Sipos Orsolya, Vincze Zsuzsanna, Varsányi Ferenc, Böszörményi Gábor és Juraj Krasnohorsky.

A 10 hetes képzés október 26-án kezdődik és január 14-én ér véget, ára 100.000 forint + ÁFA. Jelentkezni a MOME Open oldalán lehet október 15-ig. További részletek szintén a MOME Open oldalán olvashatók.

Forrás: MOME Open, címlapkép: Moholymotion