A Ponyvaregény rendezője mostanság talk showkban és podcastekben turnézik, hogy a Volt egyszer…egy Hollywood című filmjének regényváltozatát népszerűsítse. A beszélgetések visszatérő témája, hogy korábban bejelentette, a következő filmje után vissza akar vonulni a rendezéstől. Azt, hogy mi is lesz a tizedik nagyjátékfilmje, még nem döntötte el, de az elvetett tervei között szerepelt egy Kutyaszorítóban remake is. Egy másik ötletéről a The Big Ticket című podcastban rántotta most le a leplet: "Ha csak simán egy jó filmet szeretnék csinálni, amiről tudom, hogy ütős lesz, fognám David Morrell Első vér című regényét, és azt csinálnám meg. Nem azt a filmet, amit csináltak belőle, hanem magát a regényt” – szúrt oda az 1982-es Rambo – Első vérnek, aminek Sylvester Stallone köszönheti az akciófilmes karrierjét. 

Tarantino azzal folytatta, nála kik játszanák a főszerepeket: "Kurt Russell lenne a sheriff, Adam Driver pedig Rambo. Minden alkalommal, amikor a regényt olvasom, rájövök, mennyire fantasztikusak benne a párbeszédek, muszáj őket hangosan felolvasnom.” Hozzátette, hogy szeretné, ha utolsó alkotása azért nagyobb kihívás lenne egy "simán csak ütős filmnél", így valószínű, hogy nem egy Rambo-mozival fogja lezárni a rendezői karrierjét.

Volt egyszer…egy Hollywood regényváltozata magyarul november 5-én jelenik meg, addig is kritikánk az amerikai kiadásról itt olvasható.  

Forrás: Indiewire
Címlapkép: Adam Driver és Quentin Tarantino / Forrás: Cinefilosoficial.com